Με αφορμή την καθιέρωση από το Υπουργείο Παιδείας της 6ης Μαρτίου ως Πανελλήνιας Ημέρας κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού, υλοποιήθηκε στο 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων μία σειρά δράσεων με την ενεργή συμμετοχή των μαθητών.

Έχοντας ως στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας για την πρόληψη και αντιμετώπιση του φαινομένου, οι μαθητές ετοίμασαν μία παρουσίαση σχετική με τους βασικούς άξονες του φαινομένου, συμμετείχαν σε εικαστικά εργαστήρια, δημιούργησαν βίντεο και φιλοτέχνησαν αφίσες. Οι δράσεις αυτές, με κεντρικό μήνυμα «Δεν εκφοβίζω, φέρομαι ευγενικά, ζω ευτυχισμένα», παρουσιάστηκαν σε μία εκδήλωση στο αμφιθέατρο του σχολείου στις 8 Μαρτίου.
Ακολούθησε διαδραστική και εποικοδομητική συζήτηση με την κ. Δέσποινα Καραμπατζάκη, υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων, που με χαρά αποδέχτηκε την πρόσκληση του συλλόγου διδασκόντων. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να διατυπώσουν ερωτήματα, να εκφράσουν απορίες και προβληματισμούς, να πάρουν ουσιαστικές απαντήσεις και να προτείνουν τρόπους αντιμετώπισης της βίας και του εκφοβισμού στον σχολικό χώρο. Στη συζήτηση τονίστηκε επίσης η αναγκαιότητα  της σχολικής διαμεσολάβησης και τέθηκε το αίτημα της εισαγωγής σχετικού μαθήματος σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.
Ο σύλλογος των καθηγητών του 1ου ΕΠΑΛ ευχαριστεί θερμά την κ. Καραμπατζάκη καθώς και όλους τους μαθητές που πήραν μέρος στις συγκεκριμένες δράσεις.