Την εξαιρετική προσφορά και σημασία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου στον Δήμο Τρικκαίων εξήραν σήμερα οι συντελεστές του.

Η  Κοινωνική Δομή της Ενισχυτικής Διδασκαλίας λειτουργεί για έκτη συνεχόμενη χρονιά στα Τρίκαλα και παραχωρήθηκε συνέντευξη Τύπου με την ευκαιρία της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων εισδοχής μαθητών στο πρόγραμμα.

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Ακης Αναστασίου, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του  Συλλόγου Εκπαιδευτικών Φροντιστών Μέσης Εκπαίδευσης Τρικάλων κ. Παπανώτας και Γκούμας, ο προϊστάμενος της Δ/νσης Παιδείας – Πολιτισμού και Ασλητισμού του Δήμου Τρικκαίων κ. Στεφ. Νταλάσης και η προϊσταμένη του τμήματος Παιδείας κ. Β. Αντωνιάδου μίλησαν για τα επιτεύγματα της δομής.
Μιας δομής που ξεκίνησε για ένα τρίμηνο τη σχολική χρονιά 2012-13 και από το σχολικό έτος 2013-14 υλοποιείται ετησίως στον Δήμο. Φέτος, μάλιστα, 100 περίπου αιτήσεις – αυξημένες σε σχέση με άλλες χρονιές – οδήγησαν σε 30 μαθητές από οικογένειες με ασθενή οικονομικά κριτήρια, στις αίθουσες φροντιστηρίων της πόλης.
Όπως τόνισε ο κ. Αναστασίου, με αυτή τη σημαντική δράση «βοηθιούνται παιδιά με οικονομικά προβλήματα». Απηύθυνε, δε, δημοσίως συγχαρητήρια στον κ. Παπανώτα και στο ΔΣ του Συλλόγου, τονίζοντας ότι με συνεργασία και συναίνεση, δίνονται πάντα λύσεις.
Ο κ. Παπανώτας μίλησε για το πλαίσιο της συνεργασίας. Ότι, η δομή πέτυχε σε τομέα που δεν είναι δεδομένος, ότι η αντιμετώπιση των ζητημάτων οδήγησε τον Δήμο να είναι πρότυπο και σε αυτόν τον τομέα για τον τρόπο λειτουργίας της δομής, ότι μαθητές που πέρυσι μετείχαν στο πρόγραμμα και φέτος δεν συμπεριελήφθησαν, έγιναν δεκτοί παό τους ίδιους τους φροντιστηριάρχες, συνεχίζοντας ατύπως το πρόγραμμα, επιπλέον των όσων μαθητών/τριων εντάχθηκαν φέτος.

Επεσήμανε με έμφαση ότι η δομή λειτουργεί αφιλοκερδώς από τα μέλη του Συλλόγου που την υλοποιούν, ευχαριστώντας δημοσίως τους ιδιοκτήτες και φροντιστές.
Ευχαρίστησε, επίσης, τα στελέχη του Δήμου Τρικκαίων για την ολοκλήρωση της διαδικασίας και τον αντιπρόεδρο κ. Γκούμα για την υλοποίηση ολόκληρου του προγράμματος τα τελευταία δύο χρόνια. 

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου αναφέρθηκε στο ότι το αδιάβλητο στοιχείο του θεσμού διατηρήθηκε και φέτος, σημειώνοντας τη συμμετοχή των στελεχών του Δήμου. Ακρως ενθαρρυντικό, το ότι μαθητές που μετείχαν στον κοινωνικό Φροντιστήριο λόγω οικονομικών προβλημάτων, πέτυχαν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, στοιχείο άκρως ενθαρρυντικό.