Εχει εκδοθεί η υπ’ αριθμ. πρωτ. Φ.151/136254/Α5/11-08-2017 εγκύκλιος της Διεύθυνσης Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων του ΥΠ.Π.Ε.Θ. με Θέμα: «Εισαγωγή διακριθέντων αθλητών/τριών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018».
Απαραίτητες προϋποθέσεις για τους υποψηφίους είναι οι εξής:
i) Να έχουν ηλικία έως και 29 ετών (έτος γέννησης από το 1988),
ii) να είναι εγγεγραμμένοι με τη διάκρισή τους στον ειδικό πίνακα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού της παρ. 3 του άρθρου 34 του ν. 2725/1999 (η εγγραφή στον ειδικό πίνακα πιστοποιείται με σχετική βεβαίωση που χορηγείται στον αθλητή/τρια από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, εφόσον έχει προηγηθεί αίτηση του αθλητή/τριας για εγγραφή στον εν λόγω πίνακα και υπουργική απόφαση εγγραφής του σε αυτόν),
iii) να είναι κάτοχοι απολυτηρίου ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ ή ισότιμου σχολείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που τους επιτρέπει συμμετοχή στις εκάστοτε ισχύουσες διαδικασίες επιλογής για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση,
iv) να υποβάλουν αίτηση εισαγωγής, όπου θα δηλώνουν και το τμήμα, ή την εισαγωγική κατεύθυνση τμήματος, των Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι., ή Τ.Ε.Φ.Α.Α στο οποίο επιθυμούν να εισαχθούν, ανάλογα με τη διάκρισή τους καθώς και τα δικαιολογητικά που προβλέπονται στο Κεφάλαιο ΙΙ για την περίπτωσή τους.
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε να δείτε την σχετική εγκύκλιο που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΔΔΕ Τρικάλων (http://dide.tri.sch.gr).