…Και ξάφνου το ξύλο παίρνει σχήμα και το σχήμα γίνεται μορφή κι εντυπωσιάζει τους επισκέπτες της έκθεσης ξυλογλυπτικής που φιλοξενείται στο Μουσείο Τσιτσάνη.Δεκάδες ξύλινα έργα ξυλογλυπτικής, μίας τέχνης που σβήνει με την πάροδο του χρόνου που έχει όμως ακόμη υποστηρικτές και λάτρεις εκτίθενται στην έκθεση της Σχολής Ξυλογλυπτικής (ΕΠΑ.Σ) Καλαμπάκας – «ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ» που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
Οι δημιουργοί τους έχουν βάλει όλο το μεράκι τους και το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό. Στόχος τους;  Να εμπνεύσουν νέους  ανθρώπους , να δουν το ξύλο  από  μια διαφορετική πλευρά . Το ξύλο, αποτελεί για πολλούς απομεινάρι θύμησης παιδικών χρόνων, όταν ως παιδιά πειραματίζονταν να φτιάξουν κατασκευές. Για άλλους είναι μία εκλεπτυσμένη μορφή τέχνης που μπορεί να μην είναι διαδεδομένη μας έχει προσθέσει ωστόσο απίστευτα κομψοτεχνήματα στην ελληνική παράδοση.
Ποικίλα θέματα και στιλ, ανάγλυφα κι ολόγλυφα, αναδεικνύουν τη μορφή και το σχήμα σε ένα ασχημάτιστο ξύλο, αποδίδουν σε όγκο τις αποτυπωμένες στο μυαλό των ξυλογλυπτών  εικόνες.
Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Τρικκαίων και του Δήμου Καλαμπάκας. Θα διαρκέσει μέχρι τις 17 Μαΐου και οι ώρες λειτουργίας είναι οι εξής: 10.00-14.00 & 19.00-21.00.

trikalaview.gr