Σε πιλοτική εφαρμογή τίθεται αυτό το μήνα (και για 5 ημέρες) το πρόγραμμα εφημέρευσης πρωτογενούς αγγειοπλαστικής στο Νοσοκομείο Τρικάλων.  Πρόκειται για μια απόφαση της Καρδιολογικής Κλινικής που έχει και τη σύμφωνη γνώμη του διοικητή κ. Δημ. Παρθένη. Για αυτό το μήνα το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί τις ημερομηνίες 5,11,17,25 και 31 Οκτωβρίου.
Θα υπάρχει 24ωρη κάλυψη για όλα τα περιστατικά οξέων εμφραγμάτων των ασθενών σε όλους τους νομούς της περιφέρειας Θεσσαλίας. Πρόκειται για μία μέθοδο αντιμετώπισης του οξύ εμφράγματος, που θα αλλάξει σημαντικά τη δυνατότητα διαχείρισης των περιστατικών που θα φτάνουν στο νοσοκομείο, μειώνοντας αισθητά το κόστος νοσηλείας των ασθενών (δεν θα ξεπερνά τα 500 ευρώ). Η πρωτοποριακή μέθοδος παρουσιάστηκε σήμερα στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από τον διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας Νέστορα Αντωνίου, τον διοικητή του νοσοκομείου Τρικάλων Δημήτρη Παρθένη και τον διευθυντή της Καρδιολογικής Κλινικής Δημήτρη Πλατογιάννη.
Όπως τόνισε ο διευθυντής της μονάδας «είναι ο καλύτερος τρόπος για να ανοίξουμε το αγγείο ενός ασθενούς, η νοσηλεία του οποίου θα είναι πιο σύντομη σε σχέση με την προηγούμενη μέθοδο». Ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας έκανε λόγο «για ένα δημόσιο αγαθό που πρέπει να αποδίδεται στον κόσμο», προσθέτοντας ότι «τα Τρίκαλα αποτελούν σημείο αναφοράς για την ΥΠΕ». Τόνισε, δε, ότι «στόχος μας είναι να περάσουμε από την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος σε μια πιο μόνιμη».
Τέλος ο διοικητής του Νοσοκομείου Τρικάλων κ. Δημ. Παρθένης ανέφερε ότι «είναι μια ευχάριστη εξέλιξη για το νοσοκομείο μας».