Θέμα προέκυψε το τελευταίο διάστημα στο Νοσοκομείο Τρικάλων σχετικά με τις επεμβάσεις τοποθέτησης βηματοδοτών σε ασθενείς.
Υπήρξαν καταγγελίες από γειτονικά νοσηλευτικά ιδρύματα αλλά και εκ των έσω, όπως υποστηρίζει ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Δημ. Παρθένης, για επεμβάσεις που έγιναν από τους γιατρούς της  Καρδιολογικής Κλινικής, η οποία δεν έχει αναγνωριστεί ακόμα ως βηματοδοτικό κέντρο.
Όπως αναφέρει σε δηλώσεις του στο trikalaenimerosi.gr o διοικητής του Ιδρύματος «οι δύο γιατροί είχαν την εμπειρία και την ανάλογη εκπαίδευση για να προχωρήσουν στις επεμβάσεις, ενώ εμείς από την πλευρά μας υποβάλαμε το σχετικό αίτημα στο ΚΕΣΥ (Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας) ζητώντας να αναγνωριστεί το Νοσοκομείο ως βηματοδοτικό κέντρο. Yπήρξε μια χρονοτριβή με τις διαδικασίες και εμείς ως οφείλαμε σε αυτές τις περιπτώσεις προβάλαμε το όφελος των ασθενών και το επείγον του πράγματος».
Από την πλευρά του υπουργείου διατάχθηκε ΕΔΕ, για να διαπιστωθεί αν πληρούνταν τα κριτήρια και σύμφωνα με τον διοικητή «όλα κατέπεσαν και η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο».
Σχετικά με την αναγνώριση του Νοσοκομείου ως βηματοδοτικό κέντρο ο κ. Παρθένης αναφέρει «ότι είμαστε στη διαδικασία για να βγει το ΦΕΚ».
Η Καρδιολογική Κλινική εμφανίζει αναβαθμισμένη υλικοτεχνική υποδομή το τελευταίο διάστημα όπως στεφανιαία μονάδα, συσκευές υποστήριξης της αναπνοής, σύγχρονους υπέρηχους και αιμοδυναμικό εργαστήριο.

Τ.Π.