Η συγκεκριμένη μέρα δεν αποτελεί γιορτή, αλλά σημείο αναφοράς, περισυλλογής και αναδρομής της διαδρομής που έχουν διανύσει οι γυναίκες για την ισότητα των δύο φύλων. Καθιερώθηκε ως παγκόσμια Ημέρα με αφορμή διαδήλωση εργαζόμενων γυναικών σε βιοτεχνίες ενδυμάτων στη Ν.Υόρκη το 1857, που βάφτηκε με αίμα ενώ  ζητούσαν τα αυτονόητα (καλύτερες συνθήκες εργασίας, ωράριο 10 ωρών -από τις 16-, κατάργηση των φυλετικών διακρίσεων, άρση της ανισοτιμίας ανδρών και γυναικών κλπ)
Σήμερα, 160 χρόνια αργότερα, και ύστερα από τόσο μεγάλη και δύσκολη διαδρομή που διανύθηκε για την κατάκτηση ίσων ευκαιριών και δικαιωμάτων για τις γυναίκες στον εργασιακό χώρο, βιώνουμε και λόγω οικονομικής κρίσης μια οπισθοδρόμηση η οποία μεταφράζεται σε κατάλυση των κεκτημένων. Οπισθοδρομούμε αλλά όχι όλοι μαζί. Σε συνθήκες οικονομικής αλλά και ιδεολογικής κρίσης οπού η ουσιαστική ισότητα μεταξύ των δύο φύλων παραμένει ακόμη στόχος προς κατάκτηση,  οι γυναίκες εξακολουθούν να υφίστανται διακρίσεις λόγω του φύλου τους και να πλήττονται ολοένα και περισσότερο από ανεργία, εργασιακή εκμετάλλευση,  ανασφάλιστη και απλήρωτη εργασία, φτώχεια, ανέχεια.
Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Τρικκαίων με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας θέλοντας να τιμήσει κάθε μία από εκείνες που εξακολουθούν και αγωνίζονται,  διοργανώνει δωρεάν διήμερο βιωματικό εργαστήριο σε συνεργασία με το ΑΚΕΘ με θέμα: «Γυναίκα και Απασχόληση»
Το πρόγραμμα του εργαστηρίου:
Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017
5.30μμ: "Η Κοινωνική Οικονομία και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα ως εργαλείο για την απασχόληση", Σέγγη Χρυσαυγή & Μπρουζιώτης Θεόφιλος, στελέχη Τμήματος Σχεδιασμού, Μελετών και Υπηρεσιών Ο.Τ.Α., ΑΝ.ΚΑ. Α.Ε.
6.15μμ:«Διαβίωση και εργασία στην Ευρωπαϊκή Ένωση», Στέφανος Πάλλας, ευρωσύμβουλος ΟΑΕΔ
7.00μμ:«Διέξοδος στη δημιουργικότητα», Ελένη Χολέβα, δημοσιογράφος
Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017
5.30μμ:«Κέντρο Γυναικών Καρδίτσας-Γυναίκες και μη αμειβόμενη εργασία», Καραγεώργου Κωνσταντινιά-σύμβουλος απασχόλησης, Ιωαννίδου Χαϊδούλα-ψυχολόγος, Μπενέκη Μάρθα-κοινωνική λειτουργός
6.15μμ:«Συμβουλευτική και επαγγελματικός προσανατολισμός», Ντόνα Ευαγγελία, διευθυντήρια ΑΚΕΘ
Θα χορηγηθούν βεβαιώσεις συμμετοχής
Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ:24310-27943, 8.00πμ-4.00μμ
Δωρεάν είσοδος