Στη διάθεση του Νοσοκομείου Τρικάλων είναι από χθες, αυτοκίνητο μεταφοράς βιολογικών δειγμάτων, με δωρεά οικογένειας  Τρικαλινού επιχειρηματία.
Η παράδοση-παραλαβή του αυτοκινήτου έγινε στον αύλειο χώρο του νοσηλευτικού ιδρύματος, παρουσία του διοικητή του Νοσοκομείου Δημήτρη Παρθένη, του δωρητή Ευάγγελου Πλεξίδα και του προσωπικού των Τμημάτων Αιμοδοσίας και Αιμοδυναμικού.

Δείγματα αίματος και άλλα βιολογικά στοιχεία θα μεταφέρονται πλέον με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, στο οποίο είναι προσαρμοσμένα δύο ηλεκτρικά ψυγεία, τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στην Αθήνα, ξεκινώντας με τρία δρομολόγια σε εβδομαδιαία βάση, κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο, καθώς και όταν παραστεί κάποια επείγουσα ανάγκη.

Η μεταφορά των βιολογικών δειγμάτων θα αφορά τόσο στο Νοσοκομείο Τρικάλων όσο και στο Νοσοκομείο Καρδίτσας, ως διασυνδεόμενα οχήματα, με εκτίμηση ότι θα εξοικονομηθεί ένα ποσό της τάξης των 80.000 ευρώ. Η όλη διαδικασία μοριακού ελέγχου του αίματος και μεταφορά δειγμάτων γινόταν μέχρι σήμερα από ιδιωτικό φορέα, κάτι που θα αλλάξει με την χρήση του οχήματος και θα εκτελείται από το ίδιο το Νοσοκομείο.

ert.gr