Τέσσερις δομές, 5 χρόνια λειτουργίας, χιλιάδες ευρώ, ένας στόχος: η στήριξη της κοινωνίας και κυρίως, όσων έχουν ανάγκη.

Ο Δήμος Τρικκαίων τα χρόνια της κρίσης στήριξε και συνεχίζει να στηρίζει τρικαλινές οικογένειες και πολίτες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, που διαβιούν με δυσκολίες, που συναντούν δυσκολίες.

Με δικούς του πόρους αλλά και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, με υλοποιητή και τη «Συνειρμός» αμκε, λειτουργεί:
- Κοινωνικό Παντοπωλείο
- Κοινωνικό Εστιατόριο
- Κοινωνικό Φαρμακείο
- Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας

Και το πρώτο εξάμηνο του 2019, οι δομές λειτούργησαν προς όφελος όλων των συμπολιτών που έχουν ανάγκη, με τη συνδρομή εταιρειών, κρατικών δομών, επιχειρηματιών, πολιτών που ανωνύμως καταθέτουν τη συνεισφορά τους.

Ο Δήμος Τρικκαίων έχει δημιουργήσει ένα ευρύτατο δίχτυ ασφαλείας με πλήθος Δομών που συνεχώς εξελίσσονται.

Παράδειγμα 1: Τον χειμώνα με τις χαμηλές θερμοκρασίες η Δομή παραμένει ανοιχτή και τις νυχτερινές ώρες, για προστασία όσων αντιμετωπίζουν προβλήματα στέγασης.

Παράδειγμα 2: Το Κέντρο Κοινότητας λειτουργεί δραστικά υπέρ των τρικαλινών που ανήκουν σε ομάδες που χρήζουν συμπαράστασης

Παράδειγμα 3: Προωθείται άμεσα η «Δημιουργία Κοινωνικού Εστιατορίου και Ανοικτού Κέντρου Ημέρας Αστέγων Δ. Τρικκαίων» με 252.417,14 € από το ΠΕΠ Θεσσαλίας. Ουσιαστικά, εκσυγχρονίζονται οι Κοινωνικές Δομές, προσφέροντας ακόμη περισσότερα.

Η κοινωνική λογοδοσία που δημοσίως κάνει τα 4,5 τελευταία χρόνια ο Δήμος Τρικκαίων (κάθε τρίμηνο και εξάμηνο) για τα όσα προσφέρει, βοηθά ώστε όλοι/ες να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή τα πεπραγμένα και τις δράσεις στην κοινωνία.

Αυτή η λογοδοσία είναι χρήσιμη σε αριθμούς.

Φέτος, από τον Ιανουάριο έως και τον Ιούνιο του 2019, ενδεικτικά:

- 30.175 € η αξία των προϊόντων που παρασχέθηκαν από το Κοινωνικό Παντοπωλείο
- 25 άτομα εξυπηρετούνται καθημερινώς από το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας
-25.560 γεύματα παρασχέθηκαν από το Κοινωνικό Εστιατόριο
- 22.848 € η αξία των φαρμάκων που παρασχέθηκαν
- 651 άτομα εξυπηρετήθηκαν από το Κοινωνικό Εστιατόριο