Η νέα γεωργία και η νέα γενιά συνενώνονται και στον Δήμο Τρικκαίων. Αυτό το γενικό μήνυμα δόθηκε στην ημερίδα, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΓΠΑ), όπου παρουσιάστηκαν δράσεις κατάρτισης και συμβουλευτικής που υλοποιήθηκαν από το ΓΠΑ από τον Φεβρουάριο έως τον Ιούνιο του 2018, σε επιλεγμένες περιοχές της Θεσσαλίας.
Στον Δήμο Τρικκαίων πραγματοποιήθηκαν δράσεις σχετικές με σεμινάριο ψυχανθών και ένα εξαιρετικά επιτυχημένο Summer School στο Μουσείο Τσιτσάνη. Το έργο «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά» πραγματοποιείται με τη χορηγία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Rutgers State University του Νιου Τζέρσεϊ, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή.
Μιλώντας στην «ΥΧ», ο δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου, ανέφερε πως «η αυτοδιοίκηση μπορεί και αλλάζει. Είναι σημαντικό που ένας φορέας παρακολουθεί τις σύγχρονες εξελίξεις. Μία μέρα πριν από την εκδήλωση στο ΓΠΑ, μαζί με την ΚΕΔΕ, συμμετείχαμε στον 2ο Μαραθώνιο Καινοτομίας City Challenge Crowdhackathon #smartcity2, που έγινε στο Κέντρο Πολιτισμού του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Εκεί είδαμε ενδιαφέρουσες καινοτομίες, που ήδη έχουν υιοθετηθεί από τη δημοτική αρχή, όπως οι τηλεμετρίες για την άρδευση, το πότισμα του πράσινου, κ.ά. Σαν δημοτική αρχή, τρέχουμε μια εφαρμογή που ελέγχει τα αντλιοστάσια ύδρευσης και αποχέτευσης, με κόστος υποπολλαπλάσιο από αυτό που θα χρειαζόμασταν με άλλα συστήματα. Τον τηλεχειρισμό θα μπορούσαν να τον αξιοποιήσουν και άλλοι φορείς (ΓΟΕΒ, ΤΟΕΒ), μειώνοντας το κόστος, με σημαντικά οφέλη».

ypaithros.gr