«Μήνυμα συγκλίσεων αποτελεί η εκλογή μου στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας και το έχουμε ανάγκη στην αυτοδιοίκηση καθώς τα προβλήματα είναι διακομματικά και δεν λύνονται με στείρα κομματική αντιπαράθεση».

Αυτό ανέφερε ο νέος Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Τρικκαίων κ.Δημήτρης Παπαστεργίου στο Radio North 98 και την εκπομπή "Βεράντα Αριστοτέλους".

Κληθείς να σχολιάσει τα προβλήματα που προκύπτουν από το πρόγραμμα Φιλόδημος ο κ. Παπαστεργίου επισήμανε: «Τα χρήματα που δεσμεύτηκαν είναι λίγα σε σχέση με τα έργα που δημοπρατήθηκαν.

Ενώ έκανε γνωστό, πως «σύμφωνα με τον υπουργό τον Ιανουάριο του 2020, θα ξεκινήσει ένα αρκετά μεγάλο πρόγραμμα και εκεί θα ενταχθούν και όλα τα έργα που δεν μπορούσαν να ενταχθούν στα δεσμευμένα αρχικά χρήματα από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα».

Ερωτηθείς, για την υποστελέχωση των Δήμων, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ υπογράμμισε, πως «το 70-75% των δήμων δεν έχει προσωπικό όπως μηχανικούς για να ανταπεξέλθει σε απαιτητικά προγράμματα.

Την λύση θα δώσει η ΕΕΤΑ, όπου θα γίνει το εργαλείο που λείπει από τους δήμους. Θα αναλάβει το δύσκολο έργο κρίσιμης εργασίας σε δήμους που δεν έχει το κατάλληλο προσωπικό για κατάθεση προτάσεων και απορρόφηση χρημάτων από ευρωπαϊκούς πόρους».

Εν κατακλείδι, για την γραφειοκρατία τόνισε, ότι «είναι ένα τέρας που διαχρονικά το εκθρέψαμε στην Ελλάδα και γυρνάει και μας κατατρώγει. Θα πρέπει να αρχίσουμε να εκπλήσσουμε τους δημότες μας σε θέματα Δημόσιας Διοίκησης».

parapolotika.gr