Για ισχυρό μήνυμα νίκης από την πρώτη Κυριακή έκανε λόγο ο Δήμαρχος Τρικκαίων και εκ νέου υποψήφιος Δημήτρης Παπαστεργίου μιλώντας ενώπιον εκατοντάδων Τρικαλινών στην Ασκληπιού όπου πραγματοποιήθηκε η κεντρική ομιλία του παρά το ψιλόβροχο.

«Την προηγούμενη εβδομάδα διαβάσαμε διάφορα για μία δημοσκόπηση. Η μόνη πραγματική δημοσκόπηση είναι αυτή,  εδώ, σήμερα! Και στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα νίκης για την επανεκκίνηση, νίκης για τα Τρίκαλα από την πρώτη Κυριακή. Μήνυμα πως τα Τρίκαλα δεν γυρίζουν πίσω, φεύγουν μπροστά, αποτελώντας παράδειγμα Πανελλαδικά!» τόνισε στην έναρξη της ομιλίας του.

Ειδικότερα ο κ. Παπαστεργίου στην ομιλία του ανέφερε τα ακόλουθα:

Τρικαλινές και Τρικαλινοί

Φίλες και φίλοι,

την προηγούμενη εβδομάδα διαβάσαμε διάφορα για μία δημοσκόπηση. Η μόνη πραγματική δημοσκόπηση είναι αυτή, εδώ, σήμερα! Και στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα νίκης για την επανεκκίνηση, νίκης για τα Τρίκαλα από την πρώτη Κυριακή. Μήνυμα πως τα Τρίκαλα δεν γυρίζουν πίσω, φεύγουν μπροστά, αποτελώντας παράδειγμα Πανελλαδικά!

Πριν από 4,5 χρόνια, με τη δική σας στήριξη, αναλάβαμε τη διοίκηση του Δήμου. Ξέραμε τι πηγαίναμε να κάνουμε. Ξέραμε σε ποιο επίπεδο ήταν ο Δήμος. Αυτό που δεν ξέραμε, ήταν ότι μερικούς μήνες μετά θα μπλέκαμε σε εκλογές, capital control, δημοψηφίσματα και πάλι εκλογές….

Να έχεις να αντιμετωπίσεις τεράστια προβλήματα και να είσαι μόνος, αφού το ελληνικό κράτος – εκείνη την περίοδο – δεν μπορούσε να σώσει τον εαυτό του, δεν θα έσωζε εμάς…

Και όμως το παλέψαμε. Ναι, Τρέξαμε. Κρατήσαμε τον Δήμο όρθιο. Στηρίξαμε τις κοινωνικές μας δομές, με δικούς μας πενιχρούς πόρους κρατήσαμε τον ξενώνα αστέγων, επεκτείναμε το δίχτυ προστασίας των ευπαθών ομάδων, βρεθήκαμε δίπλα σε όσους συμπολίτες μας είχαν ανάγκη

Δεν ξεχωρίσαμε κανέναν. Από την επομένη των εκλογών δεν μας ένοιαζε η πολιτική, ή κοινωνική προέλευση κανενός, αν μας ψήφισε ή όχι, αν είναι από το… Κηπάκι ή το Κολωνάκι!

Σημασία για εμάς είχε μόνον ο άνθρωπος και το πρόβλημά του.

Και συνεχίσαμε, βάζοντας τάξη στον Δήμο. Όταν αναλάβαμε, κανένας προμηθευτής δεν ήθελε να συνεργαστεί με τον Δήμο. Ήξερε ότι δεν θα πληρωθεί ή θα πληρωθεί μετά από χρόνια, γι’ αυτό ανέβαζε τις τιμές στα ύψη.

Τους ξεπληρώσαμε όλους,  πλέον πληρώνουμε στις 45 ημέρες και όλοι, προμηθευτές και εργολάβοι, συνεργάζονται με έναν αξιόπιστο και φερέγγυο Δήμο. Τέρμα ο Δήμος «μπατάκι», τέρμα ο Δήμος «πιστολέρο».

Αναδιαρθρώσαμε δάνεια, αποπληρώσαμε ταμεία και πλέον ξέρουμε πού πατάμε. Και πατάμε πολύ πιο σταθερά, έχοντας μειώσει το χρέος του Δήμου από τα 43 στα 25 εκ. ευρώ. 18 εκ. κάτω! Αν σας φαίνονται λίγα, θα σας πω απλώς πως κάθε χρόνο, τα χρήματα που περισσεύουν για έργα είναι το πολύ 1,5 εκ. ευρώ.

Αυτή είναι η διαφορά! Μειώσαμε το χρέος 12 φορές περισσότερο από τα -πολύ λίγα- χρήματα που δυστυχώς μένουν  για έργα από ίδιους πόρους.

Παρόλα αυτά, δεν ψάχνω για δικαιολογίες. Απλώς θέλω να γνωρίζετε και εσείς πώς είναι ο Δήμος μας σήμερα. Και να είστε βέβαιοι πως αυτή η Δημοτική αρχή διαχειρίστηκε το κοινό μας ταμείο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ναι, να είστε βέβαιοι πως ο Δήμος είναι σε καλά χέρια.

Και αφού δεν είχαμε λεφτά, τί κάναμε; Τρέξαμε να βρούμε. Και τρέξαμε πολύ, Και τρέξαμε παντού. Σε Ελλάδα και Ευρώπη. Να μιλήσουμε για τα Τρίκαλα και τις ιδέες μας, για όλα έχουμε σχεδιάσει και θέλουμε να κάνουμε.

Ξαφνικά όλοι άρχισαν να μιλάνε για τα Τρίκαλα! Μέσα ενημέρωσης και κοινωνία. Βγήκαμε, βγήκατε εκτός Τρικάλων και είδατε τον θαυμασμό με τον οποίο μιλάει όλη η Ελλάδα για εμάς, την απίθανη, προοδευτική κοινωνία των Τρικάλων.

Αλήθεια ποιον πειράζει αυτή η εξωστρέφεια; Ποιον πειράζει αυτή η διαφήμιση; Πλήρωσε ο Δήμος τίποτε για όλα αυτά; Φυσικά και όχι! Με πολύ τρέξιμο, προσωπικό και της ομάδας μας έγινε, και δεν το χαρίζουμε σε κανέναν.

Παρά μόνο σε αυτή την υπέροχη Τρικαλινή κοινωνία, για την οποία όσα και να κάνεις, είναι λίγα! Μία κοινωνία που έδειξε πως στα δύσκολα κινείται ενωμένη. Μία κοινωνία που δοκιμάστηκε και πήρε μετάλλια ανθρωπιάς στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης. Μία κοινωνία που συνεχίζει να παίρνει τα εύσημα για πρωτοβουλίες και πολιτικές που καμία άλλη δεν πήρε.

 Και είμαστε απλώς στην αρχή!!!! «Με τα ψέματα», (στην ουσία χωρίς λεφτά), αρχίσαμε να αλλάζουμε τη μοίρα της περιοχής μας.

Θέσαμε τρεις βασικές προτεραιότητες:

  • Οικονομική εξυγίανση
  • Παιδεία, Νεολαία, Αθλητισμός
  • Ανάπτυξη για τον τόπο

Και αν για τα οικονομικά τα είπαμε, τι να πρωτοπούμε για την παιδεία και τη νεολαία…

  • Βάψαμε δεκάδες σχολεία
  • Ανοίξαμε νέους ορίζοντες με τη ρομποτική
  • Κατασκευάσαμε 6 νέα διδακτήρια σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας,
  • Ολοκληρώσαμε την ενεργειακή αναβάθμιση στο 1ο Γυμνάσιο και το 9ο Δημοτικό,
  • Πρόσφατα καταθέσαμε μία νέα μεγάλη πρόταση για το 5ο Δημοτικό.
  • Ανακατασκευάσαμε το κολυμβητήριο και εντάξαμε με 1,2 εκ. ευρώ την πισίνα του Αη Γιώργη, για να κάνουμε εκεί ένα δεύτερο κολυμβητήριο
  • Ανακατασκευάσαμε το κλειστό της Μπάρας και τα εξωτερικά του γήπεδα. Για πρώτη φορά μετά από δεκάδες χρόνια το κλειστό έχει θέρμανση!
  • Φτιάξαμε χλοοτάπητες σε πολλά περιφερειακά γήπεδα, για να στηρίξουμε έμπρακτα αθλητικούς συλλόγους που μαθαίνουν στα παιδιά μας να αγωνίζονται
  • Φτιάξαμε δεκάδες γήπεδα μπάσκετ και τένις στην πόλη, τους συνοικισμούς και τα χωριά του Δήμου
  • Εντάξαμε το κλειστό της Κατσιμήδου πριν μερικές μέρες σε πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης.

Είναι δεκάδες οι παρεμβάσεις μας αλλά θα κουράσω. Γιατί κατά την άποψή μου, ο σημαντικότερος άξονας είναι ο τρίτος, ο άξονας της ανάπτυξης.

Το πώς θα κρατήσουμε τους νέους μας εδώ

Το πώς θα τους φέρουμε πίσω από το εξωτερικό

Γιατί αυτή είναι η μεγαλύτερη εκροή συναλλάγματος της Ελλάδας. Τα παιδιά που μεγαλώνουν εδώ, σπουδάζουν εδώ και φεύγουν στο εξωτερικό, μη βρίσκοντας αξιοπρεπείς δουλειές στον τόπο τους.

Ανάπτυξη είναι να αναδείξουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα.

  • Την ιστορία μας και τον Ασκληπιό
  • Τη γεωγραφική μας θέση
  • Τη μεγάλη μας πολιτιστική παρακαταθήκη
  • Τα εξαιρετικά τοπικά προϊόντα

Και είναι η πρώτη φορά που οργανωμένα ο Δήμος Τρικκαίων μπήκε σε αυτά τα «χωράφια». Κυριολεκτικά και μεταφορικά.

  • Μπήκε στα χωράφια των καλλιεργειών, μαζί με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και το πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη νέα Γενιά».
  • Δεκάδες νέοι καλλιεργητές παρακολουθούν σήμερα τα ειδικά σεμινάρια του Γεωπονικού Πανεπιστήμιου και της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής για τα βότανα της περιοχής μας
  • Εντάξαμε στο leader το Ψηφιακό Ασκληπιείο
  • Δημιουργήσαμε το GiSeMi, τον κόμβο καινοτομίας προκειμένου εκεί να ωριμάσουμε ωραίες ιδέες νέων επιχειρήσεων γύρω από την αγροδιατροφή.
  • Αναγνωρίσαμε τον Ιαματικό Πόρο του Ριζώματος και ολοκληρώσαμε τη μελέτη για τη δημιουργία υδροθεραπευτηρίου
  • Εκτινάξαμε την επισκεψιμότητα του Μύλου των Ξωτικών, από τις 300.000 στο 200.000 επισκέψεις.

Ναι, θα το παλέψουμε κι άλλο, θα επιμείνουμε, αλλά είμαι βέβαιος ότι θα πετύχουμε!

Από την άλλη βέβαια θα μου πείτε τί γίνεται με την καθημερινότητα. Ναι είναι σημαντική… Σημαντικότατη. Αλλά σκεφτείτε λίγο το εξής. Αν αύριο μαγικά μας έπεφτε το Τζόκερ και βρίσκαμε χρήματα να τα φτιάξουμε όλα! Δρόμους, πεζοδρόμια, πλατείες… Θα γυρνούσαν πίσω οι Έλληνες του εξωτερικού; Θα έμεναν τα παιδιά σας εδώ;

Δεν θέλω ωραία πεζοδρόμια για να περπατάνε άνεργοι. Θέλω να κάνω υπομονή με τα πεζοδρόμια που έχω, αλλά να το παλέψω και με τα λίγα χρήματα που έχω, να πάρω πρωτοβουλίες για να περπατάνε εργαζόμενοι νέοινέοι με ελπίδα και αισιοδοξία για το αύριο.

Και αφού μιλάμε για την καθημερινότητα, δυο λόγια για τους δρόμους. Μας κατηγορούν ότι οι δρόμοι στα Τρίκαλα είναι σε κακά χάλια. Και σε κάποιο βαθμό έχουν δίκιο. Αλλά αλήθεια, πιστεύει κανείς σας ότι ο Δήμαρχος είναι τόσο ανόητος που έχει λεφτά στην τράπεζα και δεν τους φτιάχνει;

Πιστεύει κανείς σας πως υπήρχε χρηματοδοτικό πρόγραμμα για ασφαλτικά στην πόλη και δεν το ξετρυπώσαμε; Αλλά ακόμη κι αν ο Δήμος είχε λεφτά, θα ήταν φρόνιμο να ρίξουμε -σε ευρεία κλίμακα- άσφαλτο, όταν ακόμη και τώρα, καθημερινά, η πόλη σκάβεται από το φυσικό αέριο, οπτικές ίνες ή από τη ΔΕΥΑΤ που ξεκινάει την αλλαγή των σωληνώσεων αμιάντου στο κέντρο της πόλης;

Και παράλληλα, αυτά τα λίγα λεφτά που κάθε χρόνο δίνουμε για ασφαλτικά, είναι σωστό να τα ρίξουμε συντηρώντας παλιούς δρόμους με άσφαλτο ή να τα ρίξουμε σε περιοχές εντός σχεδίου, όπου οι άνθρωποι έχουν πληρώσει εισφορές και πατάνε λάσπη;

Επιλέξαμε το δεύτερο και ήδη κάναμε σημαντικό έργο δεξιά και αριστερά της οδού Καλαμπάκας, στον Πυργετό, την Αγία Μονή, το Μεγάλο Κεφαλόβρυσο και αλλού.

Ναι, θα συνεχίσουμε να βελτιώνουμε την καθημερινότητα, στηριζόμενοι και στη δική σας υπομονή και κατανόηση. Καθαριότητα…  Εδώ θέλει πολλή δουλειά ακόμη.

Μπροστά μας έχουμε την κατασκευή της μονάδας διαλογής που θα ξεκινήσει μέσα στο 2019, κάτι το οποίο θα αλλάξει τις συνήθειές μας σε σχέση με την ανακύκλωση, μέσω της διαλογής στην πηγή.

Πρέπει να προσπαθήσουμε πολύ ακόμη ως Δήμος, όμως καμία πόλη και κανένα χωριό δεν θα είναι καθαρό αν πρώτα δεν συνεργαστούμε εμείς ως πολίτες, αν δεν σταματήσουμε να αφήνουμε σακούλες έξω από τους κάδους, αν δεν σταματήσουμε να αφήνουμε κλαδέματα όποια μέρα και ώρα να ‘ναι, αν δεν σταματήσουμε να βγάζουμε ογκώδη αντικείμενα πριν ειδοποιήσουμε.

Ναι, μαζί θα το καταφέρουμε και αυτό.

Όπως και το να δώσουμε επιπλέον βάρος στους συνοικισμούς του Δήμου. Τα 35 χωριά μας έχουν τους προέδρους τους, οι οποίοι πιέζουν καθημερινά, και καλά κάνουν. Οι παλιοί συνοικισμοί έμειναν ομολογουμένως λίγο πίσω. Αυτή θα είναι η 4ετία τους, με έργα υποδομής αλλά και έμφαση στην καθημερινότητα. Γιατί αν δεν κάνουμε τα βασικά, ύδρευση, αποχέτευση, δίκτυα επικοινωνιών δεν έχει νόημα να μιλάμε για άλλα.

Και η ΔΕΥΑΤ αυτή τα 4.5 χρόνια έκανε πάρα πολλά.

  • Νέοι αγωγοί για καθαρό νερό στον Παλιόπυργο και την Κρηνίτσα, στο Γενέσι και το Πρίνος,
  • νέες γεωτρήσεις σε Αγρελιά, Ρίζωμα
  • βελτιώσεις στη Χρυσαυγή, Ζηλευτή, Λιόπρασο, Λαγκαδιά, Δενδροχώρι, Εξάλοφο, Αρδάνι

Έργα και για την αποχέτευση…

  • Με τα 3,4 εκ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό του βιολογικού καθαρισμού των Τρικάλων,
  • Με έργα αποχέτευσης τα οποία ήδη ξεκίνησαν σε Ριζαριό, Σωτήρα, Λεπτοκαρυά και έπονται για Λογγάκι, Φλαμουλάκι, Αμπελάκια, Φλαμούλι
  • Με το διαγωνισμό για την αποχέτευση της περιοχής Πάσχου που ξεκινά τις επόμενες ημέρες,
  • Με τη δημοπράτηση του πρώτου βιολογικού σε χωριό, αυτόν του Καλονερίου και έπονται Πλάτανος, Ρίζωμα, η μελέτη για τα χωριά του Κόζιακα και η υλοποίηση για τα Μεγ. Καλύβια

Πόσα ακόμη να κάνεις στα 4,5 χρόνια της κρίσης; Πόσα να κάνεις στο επίπεδο των σχεδίων πόλης….

Ολοκληρώσαμε 4 ξεχασμένες πράξεις εφαρμογής, αυτές στα Αλώνια Μπάρας, Αγία Μονή ΙΙ, Κλωτσοτήρα και Πυργετό, ενώ σύντομα φεύγουν για κύρωση και τα Κεραμαριά.

Ασχοληθήκαμε και λύσαμε λιμνάζοντα πολεοδομικά ζητήματα, όπως το δίκαιο αίτημα των κατοίκων στο Φλαμουλάκι και άλλες χρονίζουσες ιδιωτικές διαφορές.

Ναι, θέλουμε να φτιάξουμε έναν όμορφο, ζωντανό Δήμο, με περισσότερες προσβάσεις για ΑμεΑ και εμποδιζόμενα άτομα, με σχέδιο, με ανοιχτούς χώρους, με πάρκα, πλατείες και παιδικές χαρές.

Ξεκινήσαμε με τις 42 νέες παιδικές χαρές που φτιάξαμε στην πόλη και τα χωριά

Συνεχίζουμε με τις άλλες 40 που δημοπρατήσαμε με χρηματοδότηση από τον «Φιλόδημο».

Ξεκινήσαμε το πάρκο στη Σωτήρα, αλλά και το πάρκο στο Νησάκι του Μύλου, και φτιάξαμε ειδική υπηρεσία για τον Αη Γιώργη, ο οποίος αναμφισβήτητα είναι στην καλύτερη κατάσταση από ποτέ.

Ναι, αυτός είναι ο Δήμος Τρικκαίων, αυτός που όλοι θαυμάζουν, αυτός που όλοι θέλουν να μοιάσουν, αυτός που χαίρεσαι να ζεις, αυτός για τον οποίο πλέον όλοι νοιώθουμε περήφανοι! Κι όμως δεν θεωρώ ότι κάναμε πολλά!

Απλώς θεωρώ πως κάναμε πάρα πολλά για την περίοδο στην οποία τα κάναμε, για τα χρήματα που είχαμε, για την γενικότερη περίοδο μέσα στην οποία κινηθήκαμε!

Κάναμε όσα μπορούσαμε -και ακόμη παραπάνω- για τους 17άρηδες που από μεθαύριο και αυτοί ψηφίζουν, προκειμένου να έχουν προοπτική στον τόπο τους.

Κάναμε όσα μπορούσαμε για την τρίτη ηλικία, με εκδρομές και εκδηλώσεις στα ΚΑΠΗ.

Άλλωστε αυτή η γενιά ξέρει από φτώχια και στερήσεις. Αν και το σημαντικότερο που έχουμε να τους κάνουμε, είναι να φέρουμε τα εγγόνια τους πίσω.

Και θα κάνουμε ακόμη περισσότερα, γιατί μπροστά μας έχουμε μία 4ετία όπου ήδη μελετήσαμε και εντάξαμε στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Θεσσαλίας και άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία, έργα πάνω από 70 εκ. ευρώ.

Επιγραμματικά γιατί είναι πολλά…

  • Η ανάπλαση Κεντρικής Πλατείας & Πλατείας Εθν. Αντίστασης με 1,3 εκ. ευρώ
  • Η ανάπλαση παρόχθιας ζώνης Ληθαίου με νέα πεζοδρόμια και ποδηλατόδρομο, 2,75 εκ. ευρώ
  • Η αισθητική αναβάθμιση οδού Καρδίτσης, 1,5 εκ. ευρώ
  • Τα έργα αγροτικής οδοποιίας, για να στηρίξουμε έμπρακτα αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής, περίπου, με 2 εκ. ευρώ
  • Η ανάπλαση & αναβάθμιση της υπαίθριας λαϊκής αγοράς με 000 ευρώ
  • Η ανακατασκευή πισίνας Αη Γιώργη, με 1,2 εκ. ευρώ
  • Η ενεργειακή αναβάθμιση Κλειστού Κατσιμήδου, με 000 ευρώ
  • Το πρόγραμμα των Open Mall Τρικάλων, με 1,85 εκ. ευρώ
  • Δημιουργία χώρων πολιτισμού στις αποθήκες ΟΣΕ, με 2 εκ. ευρώ
  • Κοινωνικά έργα & δράσεις για τη στήριξη της κοινωνίας, 11,7 εκ. ευρώ
  • Τα έργα στήριξης ΡΟΜΑ, με 1.3 εκ. ευρώ
  • Η ανακατασκευή του Λαογραφικού Μουσείου με 000 ευρώ
  • Η ενεργειακή αναβάθμιση του 5ου Δημοτικού Σχολείου και η επέκτασή του με 1,5 εκ. ευρώ
  • Η μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων Δυτ. Θεσσαλίας με 25 εκ. ευρώ
  • Ο σταθμός μεταφόρτωσης απορριμμάτων Τρικάλων με 000 ευρώ
  • Το σπίτι των Τρικαλινών Μουσικών Δημιουργών με 1 εκ. ευρώ
  • Οι δράσεις ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας με 1,28 εκ. ευρώ
  • Η διεύρυνση δικτύου ποδηλατοδρόμων προς το πάρκο του Αη Γιώργη με 000 ευρώ
  • Η επέκταση πεζοδρομίων, πεζοδρόμων και κυκλικών κόμβων στην περιοχή του κόμβου Ελευθερίας με 1,2 εκ. ευρώ
  • Το Skate park και το πάρκο εναλλακτικών δραστηριοτήτων που τόσο πολύ θέλουν οι πιτσιρικάδες της πόλης με 000 ευρώ.
  • Τα έργα που ξεκινούν άμεσα στο Δημοτικό Στάδιο με 000 ευρώ με τη συνδρομή της Περιφέρειας
  • Η μελέτη για την τουριστική αξιοποίηση του Προφήτη Ηλία

Και έπονται: Τα δύο πάρκινγκ στο κέντρο και το υδροθεραπευτήριο στο Ρίζωμα, έργα για τα οποία θα αναζητήσουμε συνέργειες και συνεργασίας

Φίλες και φίλοι,

σε λίγες ώρες θα βρεθείτε μπροστά στις κάλπες, και θα κληθείτε να επιλέξετε τη δημοτική αρχή της επόμενης τετραετίας. Δυστυχώς αυτός ο εκλογικός νόμος είναι ένας νόμος – τέρας που θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα στην αυτοδιοίκηση. Τις παρενέργειές του τις βλέπουμε ήδη.

Φέτος έχουμε:

  • υποψήφιους Δημάρχους… κανονικούς
  • έχουμε Δημάρχους που κατεβαίνουν για να… γίνουν αντιδήμαρχοι, πιέζοντας την 2η Κυριακή…
  • υποψήφιους δημάρχους που κατεβαίνουν γιατί θέλουν να πάρουν μετάθεση (!!!) – (Προσοχή! Για Δημάρχους μιλάω και όχι για συμβούλους.)
  • και υποψήφιους Δημάρχους που δεν ξέρουν και οι ίδιοι γιατί κατεβαίνουν. Ή μάλλον ξέρουν αλλά θα τα πούμε μετά τις εκλογές….

Υποψήφιους που το θέμα τους δεν είναι πώς θα διοικήσουν οι ίδιοι αλλά το πώς ΔΕΝ θα διοικήσει ο Παπαστεργίου και η ομάδα του!

Στα χέρια σας έχετε ένα πολύ δυνατό όπλο, την ψήφο σας.

Μην τη χαραμίσετε,

  • μην την δώσετε ελαφρά τη καρδία σε ευκαιριακούς συνδυασμούς,
  • σε συνδυασμούς της τελευταίας ώρας,
  • σε συνδυασμούς που ακόμη και σήμερα δεν έχουν πει ούτε μία λέξη για το πρόγραμμά τους σχετικά με την πόλη και τα χωριά,
  • σε συνδυασμούς που σαν σημαία τους έχουν το μίσος από άνθρωπο για άνθρωπο.

Ειλικρινά σκέφτομαι το εξής….

Όταν δεν είσαι ικανός να εμπνεύσεις και να πείσεις 45 ανθρώπους να σε ακολουθήσουν και αναγκάζεσαι να βάλεις στο ψηφοδέλτιο όλο σου το σόι, πώς θα είσαι ικανός αύριο να πείσεις 45.000 ανθρώπους να σε ψηφίσουν και πώς θα διοικήσεις μεθαύριο τον Δήμο;

Δώστε τους το μήνυμα ότι η αυτοδιοίκηση πολύ είναι σοβαρή υπόθεση για να παίζουν μαζί της!

Δώστε μας την ψήφο και τη νίκη από την πρώτη Κυριακή!

Δώστε μας τη δύναμη να διοικήσουμε χωρίς δεκανίκια.

Δώστε μας τη δυνατότητα να τρέξουμε το Δήμο χωρίς να παρακαλάμε συμβούλους από άλλες παρατάξεις  για να περάσουμε κάθε θέμα!

Και στο κάτω-κάτω… τα Τρίκαλα έχουν Δήμαρχο, έχουν μια δυνατή ομάδα, έχουν την dream team της αυτοδιοίκησης, μία ομάδα που σας έχει βάλει ήδη σε έναν… γλυκό μπελά…

Δεν ξέρετε ποιον να πρωτοεπιλέξετε!

Και είμαι βέβαιος πως θα το κάνετε με τον πιο συνετό τρόπο. Σας εμπιστεύομαι απόλυτα,όπως και εσείς εμπιστεύεστε τον Δήμαρχό σας.

Η αίσθηση που έχω -μετά και την πολύ μεγάλη σημερινή συγκέντρωση- είναι πως η νίκη και η αυτοδυναμία είναι κοντά, όμως θέλει τρέξιμο και αγώνα μέχρι το βράδυ της Κυριακή, μέχρι να κλείσουν οι κάλπες.

Δεν επαναπαυόμαστε, δεν σταματάμε να μιλάμε με γνωστού και φίλους… πόρτα – πόρτα.

Ήρθαμε για να αλλάξουμε τα δεδομένα, να αλλάξουμε το Δήμο και τις ζωές μας, να στηρίξουμε την πόλη, τους συνοικισμούς και τα χωριά μας, να φέρουμε τα Τρίκαλα μπροστά!

Και θα το πετύχουμε. Με περισσότερο τρέξιμο, περισσότερη όρεξη, περισσότερη φαντασία. Περισσότερη προσπάθεια να αλλάξουμε πρώτα εμείς οι ίδιοι. Γιατί τίποτε δεν αλλάζει αν δεν αλλάξουμε πρώτα εμείς!

Σας ευχαριστώ πολύ

Με τη νίκη!!!

ραντεβού την Κυριακή το βράδυ στο εκλογικό της Καποδιστρίου να γιορτάσουμε τη νίκη του συνδυασμού μας, τη νίκη των Τρικάλων.

(*)  φωτογραφίες από trikalaview.gr