Με τον δικό του γλαφυρό τρόπο παρουσιάζει ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημ. Παπαστεργίου το βιβλίο του Θανάση Παπαδημητρίου για το αγαπημένο του χωριό το Ξυλοπάροικο.
Στη σελίδα του στο Facebook σημειώνει:
«Ο Θανασάκης Παπαδημητρίου είναι ένας τοπικός μύθος, με καταγωγή από το Ξυλοπάροικο, ένα υπέροχο μικρό χωριό σκαρφαλωμένο στον Κόζιακα (το κομμάτι της Πίνδου στο Ν. Τρικάλων).
Συνταξιούχος -εδώ και χρόνια- ηλεκτρολόγος του Δήμου, ερασιτέχνης ηθοποιός, γνωστός για τον ρόλο της Γκόλφως με τον οποίο έκανε επί δεκαετίες μικρούς και μεγάλους να κλαίνε από τα γέλια, και πρόσφατα και συγγραφέας. Σήμερα παρουσίασε ένα πόνημα ζωής, ένα βιβλίο για το αγαπημένο του χωριό. Και ήταν εκεί όλο το Ξυλοπάροικο, στήνοντας ένα μικρό πανηγύρι.
Οι κυρίες του χωριού έφτιαξαν πίτες, φαγητά, γλυκά, οι δάσκαλοι (παλιοί και νέοι) του χωριού μίλησαν για το βιβλίο του και ο... θεατρικός του σύντροφος Τάσος (ο θρυλικός Βασίλης Μπιλιάλης) μας θύμισε στιγμές από την κοινή τους πορεία. Τα προβλήματα υγείας δεν τον πτοούν. Μάλιστα πρότεινε στον "Τάσο" να ανεβάσουν νέο θεατρικό με τίτλο "Η Γκόλφω έχει πάρκινσον και ο Τάσος χειρουργείο". Αν τον ρωτήσεις πως πάει, θα σου πει την κλασσική του ατάκα: "Παραπαν' από καλά!". Τέτοιους Θανασάκηδες χρειάζονται τα χωριά μας για να μείνουν ζωντανά, για να κρατήσουν μνήμες και παραδόσεις!»

Δείτε τη δημοσίευση: