Δικάζεται σήμερα Τετάρτη σε δεύτερο βαθμό, στο Εφετείο Λάρισας, ο γνωστός κακοποιός Παναγιώτης Βλαστός, έγκλειστος στις φυλακές Τρικάλων, για την περίφημη απόπειρα απόδρασης με ελικόπτερο το 2013.

Σε εκείνο το περιστατικό, ο Βλαστός τραυματίστηκε  καθώς δεν κατάφερε να επιβιβαστεί με ανεμόσκαλα στο ελικόπτερο, ενώ συνελήφθησαν δυο συνεργοί του που επέβαιναν σε αυτό.

Σε πρώτο βαθμό ο βαρυποινίτης είχε καταδικαστεί σε 49 χρόνια κάθειρξης, από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας, ενώ οι δύο συνεργοί καταδικάστηκαν αντίστοιχα σε συνολική ποινή κάθειρξης 32 και 20 χρόνων.

Υπενθυμίζεται ότι ο Βλαστός με άλλους δύο συνεργάτες του έχουν καταδικαστεί και για την τρομακτική έκρηξη στην οδό Μανδηλαρά της Λάρισας, τον Ιούλιο του 2013, με στόχο εισαγγελική λειτουργό που κατοικούσε στην οικοδομή στην οποία προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές όπως άλλωστε και σε παρακείμενα αυτοκίνητα.

Ο Βλαστός ως ηθικός αυτουργός της υπόθεσης καταδικάστηκε για την πράξη αυτή σε ποινή κάθειρξης 26 ετών, ενώ οι δύο δράστες που τοποθέτησαν τη βόμβα καταδικάστηκαν ο ένας σε ποινή κάθειρξης 30 ετών και ο άλλος σε ποινή κάθειρξης 13 ετών.

Λ.Ε.