Το 2ο ΕΠΑΛ άνοιξε τις πόρτες του στην τοπική κοινωνία σε δυο ξεχωριστές ημέρες γνωριμίας και ενημέρωσης στις εγκαταστάσεις του στον Πυργετό Τρικάλων την Tετάρτη 10 Απριλίου και Πέμπτη 11 Απριλίου 2019.
Οι ενδιαφερόμενοι είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στις εγκαταστάσεις του εκπαιδευτηρίου και να ενημερωθούν για τα έργα, τις εκδηλώσεις, τις δραστηριότητες και τις διακρίσεις του σχολείου και να βιώσουν από κοντά παράλληλες δράσεις που αναπτύσσουν και συμμετέχουν οι μαθητές κατά τη διάρκεια των σπουδών τους.

Επίσης οι επισκέπτες ήρθαν σε επαφή με την εκπαιδευτική φιλοσοφία των Επαγγελματικών Λυκείων, τα μαθήματα, τους τομείς και τις ειδικότητες, τη σχολική καθημερινότητα, τις μελλοντικές ευκαιρίες σπουδών και τις επαγγελματικές διεξόδους που προσφέρει το 2ο ΕΠΑΛ.
Παρουσιάστηκαν έργα, προϊόντα και δημιουργίες από κάθε ειδικότητα, από τη δράση "Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ" καθώς και η μουσειακή γωνιά που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ «Museum Education in a Digital Era» με εκθέματα σχετικά με την ιστορία της ελληνικής εκπαίδευσης.