Με στόχο την αύξηση της απασχόλησης πραγματοποιήθηκε στα Τρίκαλα ,στο δημαρχείο Τρικκαίων μια ανοιχτή σε όλους ημερίδα για την Κοινωνική Οικονομία την περασμένη Παρασκευή 15 Απριλίου.
Μια σημαντική πρωτοβουλία από τον Δήμο και το Δίκτυο των Εθελοντικών Οργανώσεων Θεσσαλίας σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Συμπράξεων Κοινωνικής Οικονομίας (ΠΕΣΚΟ),τα ο Πανελλήνιο Παρατηρητήριο των Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών, το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»-Θεσσαλία και την «Πράσινη Κιβωτό» -Τρίκαλα.
Οι συνδιοργανωτές θέλησαν να αναδείξουν νέες πολιτικές ανάπτυξης και κυρίως αντιμετώπισης της κρίσης που μαστίζει τη χώρα, μέσα από την πολυπόθητη ανάπτυξη του τρίτου πυλώνα της Οικονομίας, που δεν είναι άλλος ,από την Κοινωνική Οικονομία .
Η ημερίδα είχε  τίτλο: « Η Κοινωνική Οικονομία ως μοχλός αντιμετώπισης της κρίσης» . Στα συμπεράσματα της ημερίδας ήταν ότι η Κοινωνική Οικονομία μπορεί να δώσει διέξοδο στις εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους, δημιουργώντας βιώσιμες νέες θέσεις εργασίας και ότι μπορεί να συμβάλλει στην ανάπτυξη της περιφέρειας, από όπου μπορεί και πρέπει να ξεκινήσει η ανάπτυξη.