Διαμαρτυρία σωματείων για το θέμα των συλλογικών συμβάσεων πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στα Τρίκαλα. Όπως σημειώνεται στο σχετικό δελτίο Τύπου «με τη σύμφωνη γνώμη όλων των εργατικών σωματείων στο νομό μας που υπογράφουμε, ανακοινώνουμε σήμερα ότι αυτό το σχέδιο νόμου θα κατατεθεί στη Βουλή σε όλα τα κόμματα εκτός από τη ναζιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.
Απαιτούμε να μπει για συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή.
Τα λόγια τα ψεύτικα τελειώνουν.
Είναι ζήτημα ιδιαίτερης σημασίας για τη ζωή των εργαζομένων και των οικογενειών τους.
Σήμερα δίνουμε εμείς οι εργαζόμενοι, το δικό μας πόρισμα για τα εργασιακά.
Δίνουμε στη δημοσιότητα την απόφασή μας να παλέψουμε συντονισμένα, σας παρουσιάζουμε τον προγραμματισμό μας και την πρόταση νόμου που μέχρι σήμερα υπογράφουν 393 εργατικά σωματεία, ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα και οι αποφάσεις αυξάνονται συνεχώς, συνεχίζονται και την στιγμή που μιλάμε.
Στην πρόταση νόμου που έχουμε επεξεργαστεί καταργούνται όλες οι αντεργατικές διατάξεις που περιέχονται στους νόμους που ψηφίστηκαν από τις προηγούμενες και τη σημερινή κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια με τα τρία μνημόνια.
Διασφαλίζονται πλήρως οι συλλογικές διαπραγματεύσεις και οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Αποκαθίσταται ο κατώτερος μισθός στα 751ευρώ.
Καταργείται η απαράδεκτη διάκριση για τα νέα παιδιά που μπαίνουν στη δουλειά. Αποκαθίστανται τα δώρα και τα επιδόματα σε εργαζόμενους και συνταξιούχους. Ο κόπος μας, ο ιδρώτας μας δεν είναι για μας περασμένα ξεχασμένα.
Οι όροι των κλαδικών συμβάσεων επανέρχονται στα επίπεδα πριν το 2012 ως βάση για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Καταργούνται οι ελαστικές μορφές απασχόλησης κ.α.
Είναι γνωστό σε όλους ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια της κρίσης είχαμε τεράστιες απώλειες. Αν συνυπολογίσουμε όλους τους παράγοντες μπορούμε να πούμε πως οι συνολικές απώλειες στο βιοτικό μας επίπεδο φθάνουν ή προσεγγίζουν το 50%.
Οι χώροι δουλειάς έχουν μετατραπεί σε εργασιακή ζούγκλα που το μεγαλύτερο μέρος των εργαζόμενων δουλεύει χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις, με ελαστικές μορφές απασχόλησης, μισθούς πείνας, ενώ υπολογίζονται κοντά στο ένα εκατομμύριο οι εργαζόμενοι που δουλεύουν με καθυστερήσεις πληρωμών για πάνω από δύο μήνες.
Απευθυνόμαστε πλατιά, σε όλους τους Εργατοϋπάλληλους στο Νομό μας, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, την νεολαία, Συνταξιούχους, τις Γυναίκες,  να στηρίξουν αυτή την πρωτοβουλία και να παλέψουμε από κοινού για να διαμορφώσουμε τους όρους αντεπίθεσης του εργατικού κινήματος, ενιαία, κατά κλάδο. Δίνουμε  αποφασιστικά τη μάχη ώστε κανένας εργαζόμενος να μην εργάζεται χωρίς ΣΣΕ, χωρίς συγκροτημένα δικαιώματα.
Να ακυρώσουμε τη νέα επίθεση που είναι έτοιμοι να εξαπολύσουν σε ό,τι έχει απομείνει κυβέρνηση, ΣΕΒ με την ΕΕ και το ΔΝΤ. Να απαντήσουμε με γενική απεργία μεγάλων διαστάσεων. Κανένας εφησυχασμός από τους ελιγμούς και τις απάτες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Την στιγμή που αυτοί στοχεύουν στην παραπέρα μείωση των μισθών από τη μεριά μας απαιτούμε!!  την υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις, για την αναπλήρωση όλων των απωλειών
Μαζί με την επίθεση στο εισόδημα και τις εργασιακές σχέσεις, στο στόχαστρο βρίσκονται οι συνδικαλιστικές ελευθερίες, το δικαίωμα στην απεργία.
Θέλουν με την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης να λύσουν τα χέρια της εργοδοσίας για να συνεχίσει να εκμεταλλεύεται ακόμα πιο άγρια, ανενόχλητα από συνδικαλιστική δράση και διεκδικήσεις.
Εδώ και τώρα να βάλουμε τέλος στην ανοχή και την κοροϊδία, να μην περιμένουμε σωτήρες είτε την καλή διάθεση, τον φιλεργατισμό των επιχειρηματιών που δεν υπάρχει.
Υπάρχει η δυνατότητα να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για μαζική αντίσταση, την προοπτική για να περάσουμε στην αντεπίθεση. Να δυναμώσει η δράση για το ενιαίο μέτωπο των εργατών, φτωχών αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, της νεολαίας, των γυναικών.
Να παρθούν νέες πρωτοβουλίες. Καλούμε όλα τα Σωματεία σε δράση και συντονισμό.
Διατηρούμε σταθερό το μέτωπο απέναντι στα προβλήματα που οξύνονται όλο και περισσότερο στην υγεία και την παιδεία. Στο μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας για να οργανωθούν καλύτερα  οι άνεργοι, να ενισχυθεί η αλληλεγγύη, ο  αγώνας ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις που οι εργαζόμενοι θα κληθούν  να πληρώσουν με απολύσεις και πανάκριβα τιμολόγια.
Οργανώνουμε τον αγώνα μας με το σύνθημα “ή εμείς ή τα μονοπώλια”.
Όσο δύσκολη και αν φαίνεται η κατάσταση πολλά μπορούν να συμβούν αν αποφασίσουμε να πάρουμε  την υπόθεση στα χέρια μας, αν  αποφασίσουμε να δείξουμε τη δύναμή μας.
Αυτό που χρειάζεται είναι η οργάνωση του αγώνα παντού, σε κάθε χώρο δουλειάς και όχι οι κοινωνικοί διάλογοι- απάτη  που στήνουν κυβέρνηση και εργοδότες και τρέχουν να πιάσουν θέση οι συμβιβασμένες πλειοψηφίες.
Λύση χωρίς σύγκρουση και ρήξη με την Ε.Ε. το ΔΝΤ, την κυριαρχία των μονοπωλίων και των κυβερνήσεων που τους υπηρετούν δεν υπάρχει.
Να πετάξουμε στα σκουπίδια λύσεις ή προτάσεις που θέλουν το λαό στη γωνία και αμέτοχο και όχι πρωταγωνιστή.
Έχουμε τη δύναμη, συγκεντρώνουμε την εμπειρία από τους πρόσφατους αγώνες μας. Με τις μεγάλες απεργίας, τα συλλαλητήρια, τα μπλόκα των αγροτών, το εργατικό κίνημα απέδειξε ότι είναι όρθιο, μαχητικό, ζωντανό παρά τις δυσκολίες.
Αυτό το κίνημα μπορεί και πρέπει να ανασυνταχθεί, να γίνει πιο ρωμαλέο, πιο δυνατό, να θέσει σε αμφισβήτηση την κυριαρχία τους και να δημιουργήσει την προοπτική για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα υπηρετεί τις δικές μας ανάγκες.
Μπροστά σε αυτήν την ολομέτωπη επίθεση στη ζωή της εργατικής-λαϊκής οικογενείας που εξελίσσεται προετοιμαζόμαστε για Πανελλαδική - Πανεργατική απεργία στις 10 Νοέμβρη, μεταφέροντας το κάλεσμα εκατοντάδων συνδικαλιστικών οργανώσεων.
Αυτή την πρόταση απέρριψαν οι άλλες δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ, πρόταση που κατατέθηκε από την ΔΑΣ. Μετά την σημερινή μας αυτή πρωτοβουλία των εργατικών σωματείων, παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια τους, να προχωρήσουμε σε Γενικές Συνελεύσεις, σε συνεδριάσεις ΔΣ, να συζητήσουν στους χώρους δουλειάς, για την ανάγκη να δυναμώσει σε όλους τους κλάδους το κλίμα σύγκρουσης, μαχητικής δράσης, αγωνιστικής κλιμάκωσης.
Κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια τη μίζερη ζωή!  Οργάνωση και αγώνας για την ανατροπή!!!
Τα Σωματεία του νομού Τρικάλων:
Σύλλογος Λογιστών & Βοηθών Λογιστών Ν. Τρικάλων
Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Τρικάλων
Συνδικάτο Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Τρικάλων
Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Τρικάλων
Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων
Συνδικάτο Γάλα Τρόφιμα Ποτά
Σωματείο Φορτοεκφ/τών  Κηπακίου ¨ Η ΕΝΩΣΗ¨
Σωματείο Χειριστών Μηχανημάτων"