Στην πορτοκαλί ζώνη της αυξημένης επιτήρησης βρίσκεται από σήμερα το πρωί η Λάρισα, με τη ζωή των Λαρισαίων να αλλάζει, καθώς η χρήση μάσκας είναι πλέον υποχρεωτική τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους και η κυκλοφορία απαγορεύεται από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 5 το πρωί, την ώρα που οι τοπικές αρχές στέλνουν μηνύματα σε κάθε κατεύθυνση για πιστή εφαρμογή των μέτρων.

Η ένταξη της Λάρισας στην πορτοκαλί ζώνη υπήρξε αποτέλεσμα της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες, με τους αριθμούς να αποκαλύπτουν το μέγεθος του προβλήματος.

Από τις αρχές Αυγούστου, όπου και ξεκίνησε το δεύτερο κύμα πανδημίας, μέχρι και χθες ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη Θεσσαλία αγγίζει τα 1.000 (970), εκ των οποίων τα 401 κρούσματα καταγράφηκαν στη Λάρισα.

Ακολουθεί η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων με 298 κρούσματα, αριθμός ικανός για να την εντάξει στην πορτοκαλί ζώνη και οι Π.Ε. Καρδίτσας και Μαγνησίας με 155 και 116 κρούσματα, αντίστοιχα, ενώ σε διψήφιο αριθμό κινούνται τα κρούσματα και στις Σποράδες.

Δημ. Κατσανάκης (Ελευθερία)