Tη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να κλείσει καμία κοινωνική δομή στα Τρίκαλα, δίνει ο Δήμος Τρικκαίων, απαντώντας σε σχετική επιστολή των εργαζομένων σε αυτές που δημοσιοποιήθηκε χθες. Όπως επισημαίνει μάλιστα οι Δομές θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους και θα επεκταθούν αξιοποιώντας το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας.  Στην απαντητική επιστολή του Δήμου Τρικκαίων αναφέρονται τα εξής:
«ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΟΜΗ.
Παρ’ ότι η κοινωνική μέριμνα δεν είναι - και δεν θα πρέπει να είναι - ευθύνη μόνο των Δήμων, ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου έχει επανειλημμένως δηλώσει ότι «οι Δομές θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους». Συνεπώς, δεν αντιλαμβανόμαστε από πού οι εργαζόμενοι αντλούν την πληροφόρησή τους «περί κλεισίματος».
-Ο Δήμος στήριξε, στηρίζει και θα στηρίζει -ακόμη και με ίδιους πόρους- τις Δομές του: αυτές που, δυστυχώς, η κοινωνία έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ, δαπανώντας - εκτός από τα προγράμματα - πάνω από 1.000.000 € ετησίως. Τα συσσίτια δεν είναι η λύση, είναι όμως δυστυχώς αναγκαία - τουλάχιστον την ώρα αυτή.
-Αντιλαμβανόμαστε, όπως αντιλαμβάνονται και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, ότι η συνέχιση της λειτουργίας των Δομών δεν μπορεί να γίνει με το υπάρχον προσωπικό, από τη στιγμή που δεν υπάρχει χρηματοδότηση. Ο Δήμος, αξιοποιώντας το πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας, σε συνδυασμό με κατάλληλες συνεργασίες, θα συνεχίσει και θα επεκτείνει τη λειτουργία των Δομών, γιατί αυτό είναι το σημαντικότερο.
-Στεκόμαστε – παρ’ όλα αυτά - δίπλα στους εργαζόμενους και στον αγώνα για συνέχιση της εργασίας τους. Συντασσόμαστε με την άποψη της ΚΕΔΕ, πως η μόνη βιώσιμη λύση είναι η προσωρινή συνέχιση των προγραμμάτων με χρήματα από το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ειδικά στις Περιφέρειες, στις οποίες  δεν έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικές προκηρύξεις.
-Ο Δήμος Τρικκαίων στάθηκε επί 52 μήνες αρωγός της όλης προσπάθειας, με μία διευρυμένη «ομπρέλα» Δομών που περιλαμβάνουν ενδεικτικά:
- Κοινωνικό Φαρμακείο,
- Κοινωνικό Παντοπωλείο,
- Κοινωνικό Εστιατόριο
- Ξενώνα αστέγων,
- Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων,
- ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ,
- γεύματα σε 1.200 μαθητές καθημερινά
- και δεκάδες άλλες δράσεις.
Κατά συνέπεια, τελείως άδικα ο Δήμος μπήκε στο πλαίσιο των ευθυνών και του «σκληρού προσώπου», για τα οποία γίνεται λόγος στην ανακοίνωση των εργαζομένων».