Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του 76ου Πανελλήνιου Μαθητικού Μαθηματικού Διαγωνισμού με την επωνυμία «Ευκλείδης». Σε επίπεδο νομού το Παράρτημα Τρικάλων της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (Ε.Μ.Ε.) είχε διοργανώσει τον «Ευκλείδη» στο 7ο γενικό λύκειο Τρικάλων στις 17 Ιανουαρίου.
Από τους 250 μαθητές που συμμετείχαν αρχικά στην πρώτη φάση, είχαν προκριθεί εξήντα ένα (61) μαθητές γυμνασίων και λυκείων του νομού μας, ξεπερνώντας κάθε αντίστοιχη προηγούμενη επίδοση. Από αυτούς τους εξήντα ένα μαθητές, οι οποίοι και προσήλθαν στη δεύτερη φάση, προκρίθηκαν δεκατρείς (13) μαθητές, που επίσης είναι η καλύτερη επίδοση, για επιτυχόντες στο διαγωνισμό «Ευκλείδης». Αυτοί οι δεκατρείς μαθητές θα συμμετάσχουν στην τρίτη φάση, που είναι η 33η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» η οποία θα διεξαχθεί το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου στην Αθήνα.
Κατόπιν και του Προκριματικού διαγωνισμού θα συσταθούν οι δύο Εθνικές Ομάδες με μαθητές γυμνασίων και λυκείων, που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στην 20η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων (Ιούνιος 2016), στην 33η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα (Αλβανία, Μάιος 2016), και στην 57η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα (Χόνγκ Κόνγκ, Ιούλιος 2016).
Ο πρόεδρος του Παραρτήματος Ν. Τρικάλων της ΕΜΕ, Στέλιος Αμπράζης επισήμανε: «Ο συνδυασμός των 61 επιτυχόντων του “Θαλή”, αλλά και των σημερινών 13  επιτυχόντων του “Ευκλείδη”, ξεπέρασε κάθε αντίστοιχη προηγούμενη επίδοση. Αυτό προφανώς καταδεικνύει την έντονη και ουσιαστική προσπάθεια, που μετουσιώνεται σε επιτυχία, κυρίως από τους μαθητές της περιοχής μας, αλλά και από τους συναδέλφους μας Μαθηματικούς. Συγχαρητήρια στους μαθητές και τις οικογένειές τους και καλή επιτυχία στον ερχόμενο Αρχιμήδη».


Οι Τρικαλινοί μαθητές που προκρίθηκαν και θα συμμετάσχουν στην 33η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Ο Αρχιμήδης» είναι οι εξής:
    ΕΠΩΝΥΜΟ    ΟΝΟΜΑ    ΤΑΞΗ    ΣΧΟΛΕΙΟ
    ΔΑΣΚΑΛΟΥ    ΕΛΕΝΗ    Β' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ    3ο ΓΥΜΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
    ΜΠΑΤΑΤΕΓΑΣ    ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ    Β' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ    9ο ΓΥΜΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
    ΓΕΡΜΑΝΟΣ    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ    Γ' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ    7ο ΓΥΜΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
    ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ    ΝΙΚΟΛΑΟΣ    Γ' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ    ΕΚΠ/ΡΙΑ ΑΘΗΝΑ
    ΚΟΝΤΟΚΩΣΤΑΣ    ΣΤΕΦΑΝΟΣ-ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ    Γ' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ    ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΥΛΗΣ
    ΛΩΛΑΣ    ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ    Γ' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ    ΕΚΠ/ΡΙΑ ΑΘΗΝΑ
    ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ    ΜΑΡΙΑ    Γ' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ    3ο ΓΥΜΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
    ΜΠΑΜΠΑΝΑΡΑ    ΜΑΡΙΑΝΝΑ    Γ' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ    3ο ΓΥΜΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
    ΤΡΙΑΝΤΗΣ    ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ    Γ' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ    ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΥΛΗΣ
    ΚΩΤΟΥΛΑ    ΑΡΤΕΜΙΣ    Α΄ ΛΥΚΕΙΟΥ    4ο ΓΕ.Λ. ΤΡΙΚΑΛΩΝ
    ΤΣΕΠΕΛΕ    ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ    Α΄ ΛΥΚΕΙΟΥ    7ο ΓΕ.Λ. ΤΡΙΚΑΛΩΝ
    ΘΕΜΕΛΗΣ    ΓΕΩΡΓΙΟΣ    Β' ΛΥΚΕΙΟΥ    3ο ΓΕ.Λ. ΤΡΙΚΑΛΩΝ
    ΤΣΙΛΙΩΝΗΣ    ΚΙΜΩΝ    Β' ΛΥΚΕΙΟΥ    ΕΚΠ/ΡΙΑ ΑΘΗΝΑ