1. Βελτιώνεται το πεζοδρόμιο στο 32ο νηπιαγωγείο Τρικάλων 

Ακόμη ένα πεζοδρόμιο για παιδιά βελτιώνει ο Δήμος Τρικκαίων. Πρόκειται για τον χώρο μπροστά από το 32ο Νηπιαγωγείο, στο Κηπάκι, όπου η πρόσβαση των νηπίων γινόταν με δυσκολίες.

Η Τεχνική Υπηρεσία ολοκληρώνει το έργο, με τοποθέτηση νέων υλικών και με δημιουργία πρόσβασης σε ΑμεΑ, προκειμένου και ολόκληρος ο χώρος να είναι προσβάσιμος για κάθε πολίτη. Όπως υπενθύμισε η αντιδήμαρχος Βασιλένα Μητσιάδη, «ολοκληρώνουμε συνεχώς παρόμοια μικρά έργα, που δείχνουν τη σημασία για την ασφάλεια σε μαθητές και μαθήτριες».

Χαρακτηριστικά παραδείγματα, τα πεζοδρόμια στο νέο 8ο Νηπιαγωγείο, στην πλατεία Βουβής, στο 3ο Γυμνάσιο, στην παιδική χαρά Φιλελλήνων και Στ. Γάτσιου, αλλά και οι υπερυψωμένες διαβάσεις στο Ριζαριό, το Μεγαλοχώρι και στη συμβολή των οδών Μαυροκορδάτου και Βούλγαρη κ.α. 

2. Αθλητικά έργα 2,3 εκ. € το 2021 τον Δήμο Τρικκαίων

Στα 2,3 εκ € ανέρχεται ο προϋπολογισμός για τα αθλητικά έργα που θα γίνουν το 2021 στον Δήμο Τρικκαίων. Στην πόλη και τα χωριά ο σχεδιασμός αφορά σε έργα μεγαλύτερης ή μικρότερης δαπάνης, το ίδιο όμως μεγάλης σημασίας για την υγεία και τον αθλητισμό κατοίκων και αθλητών/τριών.

Στα έργα που περιλαμβάνονται στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Τρικκαίων για το 2021, υπάρχουν συνεχιζόμενα έργα, όπως η πισίνα στο πάρκο Αη Γιώργη ή έργα που είναι έτοιμα να ξεκινήσουν, όπως στο Καλονέρι ή έργα που αναμένουν την οριστική τους ένταξη το αμέσως επόμενο διάστημα. 

Συνεχίζονται, επίσης οι μικρής έκτασης, αλλά επίσης σημαντικές, εργασίες συντήρησης σε γήπεδα, όπως το νέο γήπεδο ποδοσφαίρου στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο (φωτό) ή οι βελτιώσεις σε γήπεδα μπάσκετ σε διάφορα σημεία του Δήμου.

Αναλυτικά ο σχετικός κατάλογος έργων είναι: 

1. Δημιουργία χώρου υπαίθριας αναψυχής και αθλοπαιδιών στην δασική περιοχή του παρεκκλησίου Αποστόλων Πέτρου & Παύλου στον οικισμό Καλονερίου της ΤΚ Μεγάρχης: 41.400 €

2. Επισκευή του υφιστάμενου συνθετικού τάπητα στο Δημοτικό Στάδιο του Δήμου Τρικκαίων: 259.969,72 €

3. Επέκταση περιπατητικού διαδρόμου στο Αθλητικό Πάρκο Σωτήρας: 125.700 €

4. Επισκευή και συντήρηση πισίνας και κτηρίων στο πάρκο του Αγίου Γεωργίου Τρικάλων: 628.014,14 €

5. Ενεργειακή αναβάθμιση και εξοικονόμηση ενέργειας με αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο Κλειστό Γυμναστήριο επί της οδού Κατσιμήδου του Δήμου Τρικκαίων: 750.000 €

6. Βελτίωση - συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων Κοινότητας Αγρελιάς: 24.800 €

7. Δημιουργία χώρου υπαίθριας αναψυχής και αθλοπαιδιών στην ΤΚ Γενεσίου: 150.000 €

8. Κατασκευή γηπέδου μπάσκετ στην ΤΚ Κρηνίτσας: 7.162,24 €

9. Ανάπλαση δημοτικού skatepark στο χώρο του Στρατοπέδου Παπαστάθη & δημιουργία πάρκου εναλλακτικών δραστηριοτήτων 290.000 € (αναμένεται απόφαση ένταξης στο ΕΣΠΑ)

10. Συντήρηση Ανοιχτών Αθλητικών Χώρων του Δήμου Τρικκαίων: 50.000 € (προς υποβολή)

ΣΥΝΟΛΟ: 2.327.046,1