Στη Λέσχη 97,6 φιλοξενήθηκε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου και αναφέρθηκε στους ελέγχους για το κάπνισμα, λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Οι τρικαλινοί καταλαβαίνουν για ποιο λόγο γίνονται όσα γίνονται. Και οι καταστηματάρχες πρέπει να καταλάβουν ότι υπάρχει ένας νόμος, για την τήρηση του οποίου είναι ο Δήμος υπεύθυνος. Στέλνω ένα μήνυμα σε όσους επιτρέπουν να καπνίζουν, ότι ο νόμος αυτός που μιλάει για αφαίρεση αδείας θα τηρηθεί απαρέγκλιτα. Κάποια πράγματα έχουν ξεφύγει τελείως και θα μαστε από δω και πέρα κάθε βράδυ έξω.
Αυτοί οι λίγοι που δεν συμμορφώνονται δημιουργούν συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού σε αυτούς που συμμορφώνονται. Την προηγούμενη Παρασκευή βγήκαν στις 12.30 το βράδυ οι άνθρωποι της Δημοτικής Αστυνομίας, κάναν 14 ελέγχους, έγραψαν 3 μαγαζιά και θα συνεχίσουν να το κάνουν. Και οι 3 περιπτώσεις ήταν από καταγγελίες. Όταν οι πολίτες μας ενημερώνουν για το γίνεται έξω, εμείς ξέρουμε τι να κάνουμε. Ο νόμος μιλά για διπλασιασμό του προστίμου τη δεύτερη φορά, για αφαίρεση αδείας για 10 μέρες την τρίτη, και για οριστική αφαίρεση μετά την τέταρτη. Κι αν χρησιμοποιήσουν τα τερτίπια του νόμου για αλλαγή επωνυμίας, εκεί θα μαστε πάλι. Η έρευνα που παρουσιάσαμε την Παρασκευή έδειξε ότι το 76% της κοινωνίας είναι οργισμένο με τη μη εφαρμογή του νόμου, γι αυτό είμαι θυμωμένος με όσους κουτοπόνηρους νομίζουν ότι μπορούν να κοροϊδέψουν όλη την κοινωνία».