Για έκτη συνεχή χρονιά θα λάβει χώρα την προσεχή Κυριακή 18 Ιουνίου, με τόπο εκκίνησης την Καλιρρόη Ασπροποτάμου, ένας διαφορετικός ποδηλατικός αγώνας διάρκειας οκτώ ημερών στον ορεινό όγκο της Πίνδου με τη συμμετοχή 300 αθλητών. 

Πρόκειται για το Bike Odysse, έναν σιρκουί ορεινής ποδηλασίας, πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα και αντάξιο αντίστοιχων διοργανώσεων του εξωτερικού. Αποτελεί έναν από τους πιο σκληρούς αγώνες ορεινής ποδηλασίας στον κόσμο, ενώ στην Ευρώπη υπάρχουν μόνο δύο στο είδος αυτό: το Transalp (γύρος των Άλπεων) και το Bike Odyssey. 

Αθλητές και διοργανωτές  θα φτάσουν στην Καλλιρρόη του νομού Τρικάλων την Κυριακή στις 17.06.2018, όπου και θα διανυκτερεύσουν στο ξενοδοχείο Πύργος Μαντάνια. Το επόμενο πρωί, την Κυριακή 18.06.2018, θα δοθεί η εκκίνηση για το επόμενο στάδιο του βόρειου τριήμερου αγώνα της διοργάνωσης.

Το σιρκουί την προηγούμενη χρονιά ξεκίνησε από τη Σμίξη του νομού Γρεβενών και κατέληξε στη Ναύπακτο του νομού Αιτωλοακαρνανίας.  Πρόκειται για συνολική διαδρομή 620 χιλιομέτρων και 19.800 υψομετρικών διαφορών. Πραγματοποιείται για έκτη συνεχή χρονιά μετά και την επιτυχημένη διοργάνωση του 2017 και προσελκύει παγκόσμιο ενδιαφέρον. 

Για φέτος υπάρχουν πολλές συμμετοχές από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από: Βουλγαρία, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία, Ινδονησία, Αυστραλία, Αγγλία, Δανία, Ισραήλ, Καναδά, Κύπρο αλλά και τα προηγούμενα έτη από Ιταλία, Ν. Αφρική, Τρινιντάτ & Τομπάγκο της Καραϊβικής, Γαλλία, Τουρκία, Σκωτία. 

Επιπλέον, τον αγώνα πρόκειται να καλύψουν και δημοσιογράφοι από το εξωτερικό, και πιο συγκεκριμένα από τις χώρες της Τσεχίας και της Πολωνίας. 

Σύμφωνα με τους διοργανωτές θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 300 αθλητές ενώ τον αγώνα θα παρακολουθήσουν χιλιάδες φίλοι του αθλητισμού.

Το Bike Odysse συνδιοργανώνουν τo Bike Expert και το Αθλητικό Σωματείο ΣΥ.Φ.Α.ΓΕ. (Σύλλογος Φίλων Αθλητισμού Γέρακα), ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Υπουργείου Τουρισμού καθώς και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας.

Λ.Ε. trikalaenimerosi.gr