Αμεσα κινητοποιήθηκαν Δήμος Τρικκαίων και ΔΕΥΑΤ, για να επιλύσουν προβλήματα που δημιούργησε η πρόσφατη κακοκαιρία στο χωριό. 

Από την πρώτη ημέρα έγιναν καθαρισμοί και αποκαταστάσεις προβλημάτων, σε συνδυασμό με καταγραφή των ζημιών για να υποβάλλουν τις σχετικές αιτήσεις οι πληγέντες κάτοικοι. Πλέον η ΔΕΥΑΤ έχει αναλάβει πιο συστηματικό ρόλο, καθώς υλοποιεί σειρά έργων. 

Όπως διαπίστωσε ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, ολοκληρώνεται άμεσα ένα διπλό έργο: η κατασκευή τάφρου στα όρια του οικισμού με τον λόφο και η διάνοιξη ενός δίδυμου αγωγού που θα οδηγεί τα όμβρια στο ποτάμι.

Ο κ. Παπαστεργίου επισκέφθηκε το Ρίζωμα την Τρίτη 4 Αυγούστου 2020 μαζί με τον νέο αντιδήμαρχο τομέα Α, Βασίλη Κρανιά, τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΤ, Χρήστο Αναστασίου και τη γενική διευθύντρια της ΔΕΥΑΤ, Εφη Καραμάλη. 

Εγιναν συζητήσεις με κατοίκους, επισημάνθηκαν πρόσθετες παρεμβάσεις που θα πρέπει να γίνουν σε διάφορα σημεία και εξειδικεύτηκε ο προγραμματισμός για τα αναγκαία πρόσθετα έργα μικρής κλίμακας σε διάφορα σημεία του χωριού.