Τις πληγείσες περιοχές από τη μεγάλη σε όγκο νερού βροχόπτωση των τελευταίων ημερών και την υπερχείλιση των ποταμών, επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων της Π.Ε. Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης με γεωπόνους της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, μετά από τις οδηγίες που έδωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός για άμεση καταγραφή των ζημιών που σημειώθηκαν σε καλλιέργειες.
Ο κ. Μιχαλάκης άμεσα επικοινώνησε με τον ΕΛΓΑ και συγκεκριμένα με την προϊσταμένη Φυτικής Παραγωγής κ.Τζιλούλη και τονίστηκε ότι εάν τα νερά από την υπερχείλιση των ποταμών παραμείνουν στις καλλιεργούμενες εκτάσεις, θα πρέπει να γίνει αναγγελία από τους τοπικούς ανταποκριτές προκειμένου οι πληγέντες αγρότες και παραγωγοί να κάνουν τις δηλώσεις και να προχωρήσουν γρήγορα οι προβλεπόμενες διαδικασίες.
Συγκεκριμένα η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Τρικάλων διαπίστωσε ότι στην κτηματική περιοχή του Δημοτικού Διαμερίσματος Παραποτάμου του Δήμου Πύλης πλημμύρισε έκταση περίπου 1.000-1.200 στρεμμάτων εκ των οποίων,  τα 100 στρέμματα σπαρμένα με μηδική νέα και 100 στρέμματα περίπου με χειμερινά σιτηρά, ενώ στην υπόλοιπη έκταση είχε γίνει προεργασία για σπορά εαρινών καλλιεργειών σε ποσοστό περίπου 50%.


Στην κτηματική περιοχή των Δημοτικών Διαμερισμάτων Κλοκωτού, Φαρκαδόνας, Κεραμιδίου, Ζάρκου και Πηνειάδος του Δήμου Φαρκαδόνας πλημμύρισε έκταση περίπου 23.000 – 25.000 στρεμμάτων που ήταν σπαρμένα με χειμερινά σιτηρά τα 6.000 – 7.000 στρέμματα, μηδική νέα τα 300 στρέμματα και μηδική παλαιά τα 700 στρέμματα, ενώ στην υπόλοιπη σπαρμένη έκταση περίπου 16.000-17.000 στρέμματα είχε γίνει προετοιμασία σε περίπου 30% της έκτασης για σπορά εαρινών καλλιεργειών.