Θετικές είναι οι εξελίξεις για το νότιο τμήμα, Λαμία Ξυνιάδα,  του αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδας Ε65. Στη σημερινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Τρικάλων και την οποία οργάνωσε η ΠΕΔ Θεσσαλίας ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών κ. Γιώργος Δέδες ανέφερε ότι για το νότιο τμήμα του έργου έχει προεγκριθεί η ένταξη του στο ΣΕΣ (νέο ΕΣΠΑ 2014-2020), εκτιμώντας ότι με την έναρξη του νέου έτους θα ξεκινήσει και η κατασκευή του.
Οσον αφορά το βόρειο τμήμα του έργου (Τρίκαλα-Εγνατία), που είναι και το πιο δύσκολο, υποστήριξε ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα ένταξής του στο ΣΕΣ, καθώς τα κονδύλια υποδομών είναι κατά πολύ μειωμένα σε σχέση με το προηγούμενο ΕΣΠΑ. Ωστόσο έσπευσε να συμπληρώσει ότι αναζητούμε εναλλακτικές μορφές χρηματοδότησης του έργου μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), σημειώνοντας ότι το συγκεκριμένο αίτημα της ελληνικής πλευράς κρίνεται δίκαιο και σωστό, εκτιμώντας ότι μέχρι το τέλος του έτους θα υπάρξει οριστική κατάληξη για τον τρόπο χρηματοδότησης του τμήματος.
Τέλος όσον αφορά τη χάραξη αυτή δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα, μιας και εξετάζονται αρκετές προτάσεις από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και θα υπάρξει αξιολόγηση για αυτές. Να τονιστεί ότι στα τέλη του μήνα ή στις αρχές του επόμενου αναμένεται στη Θεσσαλία και ο υπουργός Μεταφορών κ. Χρ. Σπίρτζης όπου και θα εξεταστούν όλα τα θέματα. 


(*) Ο γ.γ. Υποδομών Γ.  Δέδες με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα επισκεφθούν αύριο στις 10.30 το πρωί τη γέφυρα της Διάβας στην Καλαμπάκα για να ενημερωθούν για την πορεία των εργασιών.