Στις αρχές Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η μεταστέγαση προσφύγων, που στην παρούσα φάση διαμένουν στη δομή φιλοξενίας στο «Ατλάντικ» στα Τρίκαλα. Την όλη διαδικασία έχει αναλάβει η αναπτυξιακή εταιρία του δήμου Τρικκαίων, «e-trikala Α.Ε». Τέλος Αυγούστου με αρχές του επόμενου μήνα, πάντως, η δομή φιλοξενίας στα Τρίκαλα θα κλείσει.
Μέχρι στιγμής έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον να ενοικιαστούν είκοσι (20) διαμερίσματα, ενώ τα πρώτα δέκα (10) είναι σχεδόν έτοιμα για να υποδεχθούν τις πρώτες οικογένειες προσφύγων.
Από τις αρχές Σεπτεμβρίου περί τα 100 άτομα θα βρίσκονται στα διαμερίσματα στην πόλη των Τρικάλων. Στο μεταξύ, τις τελευταίες ημέρες υπάρχει κινητικότητα στη δομή φιλοξενίας, εξαιτίας της μετακίνησης οικογενειών, σε άλλες περιοχές. Ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, υπογράμμισε ότι τη διαδικασία μετακίνησης διαχειρίζεται αποκλειστικά η Ύπατη Αρμοστεία. Πάντως, συμπλήρωσε ότι στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη υπάρχει μεγαλύτερη προσφορά σε διαμερίσματα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν προχωρά ικανοποιητικά η διαδικασία και στα Τρίκαλα.
Σε κάθε περίπτωση ο στόχος είναι να κλείσει η δομή φιλοξενίας και οι εκατόν εβδομήντα (170) περίπου πρόσφυγες που διαμένουν στο «Ατλάντικ» να μεταστεγαστούν σε διαμερίσματα. Τέλος, να σημειωθεί ότι η σχετική διαδικασία είναι ακόμη ανοιχτή, που σημαίνει ότι όποιος επιθυμεί να δώσει προς ενοικίαση το διαμέρισμα του για τη φιλοξενία προσφύγων μπορεί να απευθυνθεί στην e-trikala Α.Ε.
ert.gr