Από την 1η Οκτωβρίου θα ξεκινήσει για τα Τρίκαλα το πρόγραμμα σχολικών γευμάτων στα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Τρικκαίων. Έχουν επιλεγεί δεκαοκτώ (18) σχολεία για την εφαρμογή του προγράμματος, το οποίο θα αφορά σε χίλιους διακόσιους ογδόντα έναν (1281) μαθητές. Μόνη λεπτομέρεια που απομένει να διευθετηθεί, δεδομένων και των αντιδράσεων της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας είναι το πώς θα γίνεται η διανομή των γευμάτων, ποιος δηλαδή θα φροντίζει για τον ποιοτικό κυρίως αλλά και ποσοτικό έλεγχο των γευμάτων σε κάθε σχολείο του δήμου Τρικκαίων.
Το πρόγραμμα διανομής σχολικών γευμάτων σε μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2016 σε εννέα σχολεία στο Πέραμα. Την ίδια χρονιά επεκτάθηκε και σε σχολεία και άλλων περιοχών της χώρας, όπως για παράδειγμα των Τρικάλων.

Και ενώ το 2016 το πρόγραμμα λειτούργησε κανονικά για τα δημοτικά των Τρικάλων, με εκπεφρασμένο στόχο την αντιμετώπιση των αναγκών σίτισης των μαθητών και την υποστήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα σχολικής διαρροής, με τη συνεργασία (για τα Τρίκαλα) και του Δήμου Τρικκαίων, το 2017 το πρόγραμμα διακόπηκε, λόγω κάποιου ζητήματος που προέκυψε με τον ανάδοχο του έργου. Για την ακρίβεια μετά την υποβολή ένστασης δεν κατοχυρώθηκε η σύμβαση, οπότε το πρόγραμμα δεν υλοποιήθηκε.
Για το 2018 το πρόγραμμα για τα Τρίκαλα θα εφαρμοστεί κανονικά. Από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Τρικάλων επισημαίνεται ότι το πρόγραμμα θα αφορά σε όλο το σχολικό έτος 2018-2019, παρότι υπήρχε η πληροφορία ότι τα κονδύλια εξασφαλίστηκαν για τα σχολικά γεύμα από την 1η Οκτωβρίου και έως 31 Δεκεμβρίου 2018.
Ο διαγωνισμός
Ο δημόσιος διαγωνισμός για την ανάδειξη αναδόχου έγινε από το υπουργείο Παιδείας. Η πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ενεπλάκη στη διαδικασία μόνο ως προς τον εντοπισμό των σχολείων και του αριθμού των μαθητών. Ο δήμος Τρικκαίων παρότι συνεργάστηκε στην υλοποίηση του προγράμματος το 2016 για τη φετινή χρονιά εξαιρέθηκε από την όποια συμμετοχή.
Ο ανάδοχος που προέκυψε είναι μία εταιρία με έδρα τη Θεσσαλονίκη, που διατηρεί υποκατάστημα στη Λάρισα. Οι σχολικές μονάδες του δήμου στις οποίες θα δοθούν σχολικά γεύματα είναι περίπου ίδιες με εκείνες του 2016.

Συγκεκριμένα σχολικά γεύματα θα δοθούν σε 17 σχολεία του δήμου (σε 18 δίνονταν το 2016, ωστόσο το μονοθέσιο δημοτικό σχολείο της Πατουλιάς είναι σε αναστολή λειτουργίας και τα παιδιά θα φοιτήσουν στο Μεγαλοχώρι) και σε 1281 μαθητές (ο αριθμός των μαθητών έχει αυξηθεί από το 2016, καθώς εκείνη τη χρονιά σχολικά γεύματα απολάμβαναν 1217 μαθητές).

ert.gr