Εκδήλωση εορτασμού για τα 100 χρόνια ΓΣΕΒΕΕ και τις μικρές επιχειρήσεις στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019 και ώρα 7μμ στη Λάρισα στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη  Κων/νος  Κούμας.

Η εκδήλωση είχε στόχο να αποδοθεί φόρος τιμής σε όλους τους επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους που συνέβαλαν ενεργητικά στη διαμόρφωση της πορείας των 100 χρόνων συνδικαλισμού και επιχειρηματικότητας μικρής κλίμακας. Το 2019 έχει επιλεγεί ως έτος εορτασμού των 100 χρόνων ΓΣΕΒΕΕ.

Ομιλία  απηύθυνε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γεώργιος Καββαθάς με θέμα  «100 χρόνια ΓΣΕΒΕΕ από το Χθες στο Αύριο».Ο Γεν. Γραμματέας της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γεώργιος Κουράσης παρουσίασε το ετήσιο πρόγραμμα με θέμα «Δράσεις εορτασμού για τα 100 χρόνια ΓΣΕΒΕΕ».

Εισήγηση με θέμα «Διατρέχοντας την εκατονταετή ιστορία της ΓΣΕΒΕΕ» απηύθυνε ο Κώστας Παλούκης διδάκτορας Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας Πανεπιστήμιο Κρήτης, καθώς και ο Δημήτρης Μπαχάρας Ιστορικός ΕΛΙΑ – ΜΙΕΤ, με θέμα «Οι επαγγελματοβιοτέχνες απέναντι στις οικονομικές κρίσεις 1929 – 31 και 1972 – 74».

Ακολούθησε συζήτηση και παρεμβάσειςπαρευρισκομένων.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε απονομή αναμνηστικής πλακέτας σε προέδρους ή εκπροσώπους τοπικών ομοσπονδιών, όπου από τα Τρίκαλα την παρέλαβε ο πρόεδρος της ΟΕΒΕ κ. Βαγγέλης Αγγελάκης,ο οποίος εκ μέρους των Τρικαλινών συναδέλφων ευχαρίστησε τον κ. Καββαθά τονίζοντας την μέχρι τώρα άριστη συνεργασία της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Ν. Τρικάλων και της ΓΣΕΒΕΕ.