«Εσωτερικός μετανάστης», συστήνεται ο Σωκράτης Μάλαμας όταν το ρωτούν πως βρέθηκε στην περιοχή των Τρικάλων και μάλιστα από τα τέλη του 1990. Ο ίδιος με την οικογένειά του ζει στο Μεγάλο Κεφαλόβρυσο, λίγο έξω από τα Τρίκαλα, και ας γεννήθηκε στη Χαλκιδική. «Πρακτικές σκέψεις» τον οδήγησαν εκεί θέλοντας να μοιράσει την απόσταση Αθήνα – Θεσσαλονίκη. Άλλωστε η σύζυγός του δούλευε για χρόνια στο νοσοκομείο Τρικάλων μέχρι να συνταξιοδοτηθεί. «Είχα μείνει και δύο χρόνια στα βουνά, στο Περτούλι και στην Ελάτη, μου άρεσε, όπως η ευθύτητα των ανθρώπων εκεί», είχε δηλώσει παλαιότερα στην «Καθημερινή». Στην Αθήνα κατεβαίνει όποτε απαιτείται, όπως κάθε χρόνο άλλωστε τέτοια εποχή για το ετήσιο ραντεβού στο «Σταυρό του Νότου», που αποτελεί πλέον μια παράδοση.

Εκεί συναντά τα τελευταία χρόνια τους φίλους του, σε εμφανίσεις που συγκινούν και μετατρέπουν το «Σταυρό» σε μια μεγάλη παρέα, που τραγουδά και βιώνει μια μοναδική κάθε φορά εμπειρία.

Από την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου, η κεντρική σκηνή του Σταυρού του Νότου, υποδέχεται ξανά το Σωκράτη και τους μουσικούς του, κάνοντας ποδαρικό στη νέα χρονιά.

Άλλοτε με τον ηλεκτρικό ήχο της μπάντας, άλλοτε με τα πιο λαϊκά τραγούδια αλλά πάντα και με ακουστικές στιγμές που καθηλώνουν, το μουσικό ταξίδι των εμφανίσεων του είναι κάθε φορά καινούργιο και συναρπαστικό.

Λ.Ε.