Ανησυχία και προβληματισμό έχει προκαλέσει η απόφαση του Πυροσβεστικού Σώματος για την μετάθεση 59 πυροσβεστών από τους νομούς Τρικάλων και Καρδίτσας, οι οποίοι πήραν φύλλο πορείας χθες 15/6/20, για υπηρεσίες της νησιωτικής και ηπειρωτικής Ελλάδας. 

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Δυτικής Θεσσαλίας, οι μεταθέσεις πρόκειται να πραγματοποιηθούν εντός της αντιπυρικής περιόδου, γεγονός που θα προκαλέσει σοβαρό πρόβλημα στην πυρασφάλεια των περιοχών από τις οποίες αποχωρούν οι 59 πυροσβέστες.

Επιπλέον, οι πυροσβεστικοί υπάλληλοι που πρόκειται να έρθουν στους νομούς Τρικάλων και Καρδίτσας από άλλες περιοχές της χώρας, αφενός είναι λιγότεροι αφετέρου, όπως προκύπτει από την απόφαση των μετακινήσεων, θα παρουσιαστούν στις θέσεις τους στις 31 Οκτωβρίου 2020, δηλαδή μετά την λήξη της αντιπυρικής περιόδου. 

Τέλος, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, οι συγκεκριμένες μεταθέσεις διαταράσσουν την οικογενειακή γαλήνη των πυροσβεστών που πρέπει να φύγουν, καθώς πολλοί από αυτούς έχουν παιδιά, έτσι ώστε να είναι δύσκολη η μετακίνησή τους εφόσον το σχολικό έτος δεν έχει τελειώσει ακόμη. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Μ.Σ. trikalaenimerosi.gr