Kοντά στους 40 βαθμούς Κελσίου θα πλησιάσει ο υδράργυρος και σήμερα στα Τρίκαλα, στο πρώτο κύμα καύσωνα που θα διαρκέσει μέχρι τη Δευτέρα. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία το θερμόμετρο σήμερα και αύριο στη Θεσσαλία θα δείξει τους 39-40 βαθμούς, ενώ από τη Δευτέρα (Αγίου Πνεύματος) αναμένεται μικρή πτώση της θερμοκρασίας στη δυτική και βόρεια χώρα, αλλά στις υπόλοιπες περιοχές η ζέστη θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα.
Στα Τρίκαλα ανοιχτοί για το κοινό θα μείνουν πέντε κλιματιζόμενοι χώροι στο Δήμο Τρικκαίων και τη Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων. Ο δήμος θα ανοίξει τρεις δημοτικούς χώρους, που διαθέτουν κλιματισμό, από τις 10 το πρωί μέχρι και τις 6 το απόγευμα σήμερα Κυριακή. Πρόκειται για το Α ΚΑΠΗ (Ομήρου 6, Εντός Δημοτικού Κτηρίου Αριστοτέλη Αντωνίου) και το Ε ΚΑΠΗ (Θεοδοσοπούλου & Θερμοπυλών, έναντι ΔΕΗ). Επίσης μέχρι σήμερα το μεσημέρι θα είναι ανοιχτό το ΚΕΠ του Δήμου Τρικκαίων, στο Δημαρχείο (Ασκληπιού 18).
Στην Π.Ε. Τρικάλων ανοιχτοί και και διαθέσιμοι (για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες) θα είναι δύο κλιματιζόμενοι χώροι εκ των οποίων ο πρώτος βρίσκεται στην  κεντρική είσοδο, ο δε δεύτερος στον πρώτο όροφο (γραφείο αριθμός 102).
Οι χώροι θα είναι ανοικτοί έως και τη Δευτέρα από τις 11 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ.