Το παγκάρι του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως Σωτήρος στη Σωτήρα Τρικάλων άνοιξαν άγνωστοι δράστες.

Οι διαρρήκτες δεν έγιναν αντιληπτοί από κανέναν. Ο Ιερέας του Ναού  διαπίστωσε ότι είχαν μπει κλέφτες στο ναό αφού οι κλειδαριές ήταν σπασμένες. Όπως μας λέει ο ίδιος ο πάτερ Κωνσταντίνος Λάμπρου βρέθηκε προ εκπλήξεως  καθώς άγνωστοι είχαν σπάσει τις κλειδαριές.

Αμέσως ενημέρωσε τον νεωκόρο και μαζί διαπίστωσαν ότι άγνωστοι είχαν ανοίξει το παγκάρι. Τα λεφτά που υπήρχαν μέσα δεν ήταν πολλά, εντούτοις, είναι λογικό μία τέτοια πράξη να προκαλεί αναστάτωση και ανησυχία.

Το παράδοξο είναι ότι, σύμφωνα με τον ιερέα η διάρρηξη έγινε μία μέρα μετά την τοποθέτηση προβολέων στον Ναό. Η διάρρηξη πιθανότατα έγινε μέσα στο βράδυ ή τις πρώτες πρωινές ώρες, αφού μέχρι τις 22.00 της προηγούμενης μέρας δεν είχε διαπιστώσει κάτι ύποπτο.

Αμέσως κλήθηκε η Αστυνομία και κινήθηκαν οι διαδικασίες για την διαλεύκανση της υπόθεσης.

Αξίζει να αναφέρουμε πάντως ότι οι κάτοικοι της περιοχής είναι ανάστατοι καθώς το τελευταίο διάστημα έχει σημειωθεί σειρά διαρρήξεων. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των Εργατικών Κατοικιών της Σωτήρας όπου μέσα σε ένα απόγευμα άγνωστοι άνοιξαν 3 σπίτια αφαιρώντας χρηματικό ποσό και κοσμήματα.

trikalaview.gr