Εβδομήντα προσφυγόπουλα φιλοξενήθηκαν σήμερα στις εγκαταστάσεις της Σχολής Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στα Τρίκαλα, να παίξουν, να γνωριστούν με τους φοιτητές και καθηγητές της σχολής, να χαρούν.
Και το χάρηκαν. Τόσο τα μικρά παιδιά όσο και οι γονείς και οι συνοδοί τους. Η γνωριμία των φοιτητών και των παιδιών των προσφύγων έγινε με τον τρόπο που καταλαβαίνουν καλύτερα τα παιδιά όλου του κόσμου, το παιχνίδι. Οι μπάλες και τα μπαλόνια ήταν το μέσο για να «σπάσει» η αμηχανία, να γνωριστούν μεταξύ τους, να ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις της σχολής και να παίξουν. Σε ένα πρώτο επίπεδο οι επισκέψεις θα γίνονται δύο φορές το μήνα, με στόχο η δράση να μορφοποιηθεί, να συγκεκριμενοποιηθεί και να λάβει πιο μόνιμα χαρακτηριστικά.
Πρόκειται για μία δράση που έγινε υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας, τα μέλη της οποίας ανέλαβαν και τη μεταφορά των παιδιών. Την πρωτοβουλία βέβαια είχε το εκπαιδευτικό προσωπικό της Σχολής, το οποίο βρισκόταν σήμερα εκεί, για να υποδεχθεί τα παιδιά του πολέμου και να δείξει στην πράξη ότι τα πανεπιστήμια μπορούν και πρέπει να είναι ανοιχτά στον κόσμο και την κοινωνία.
ert.gr