Με πολλή συγκίνηση τελέστηκαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου Τρικάλων την Δευτέρα το πρωί οι τελευταίες ιερές ακολουθίες προς τιμή του Τιμίου Ξύλου, το οποίο φιλοξενείτο εκεί από το Σάββατο το απόγευμα.
Το πρωί τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων, κατόπιν η Ιερά Παράκληση προς τον Ζωοποιό Σταυρό. Από το πρωί πιστοί χριστιανοί προσήλθαν να προσκυνήσουν το Πανάγιο Ξύλο, πάνω στο οποίο ο Θεάνθρωπος Κύριος άπλωσε το Άχραντο Σώμα Του για τη δική μας ζωή και σωτηρία.
Δέος, κατάνυξη και συγκίνηση διακατείχε όλους, ιερείς και λαϊκούς, καθώς πλησίαζε η στιγμή του αποχωρισμού από τον Ιερό αυτό πνευματικό θησαυρό.
Κατά την διάρκεια της Ιεράς Παρακλήσεως προσήλθε στον Ιερό Ναό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος μαζί με τον παρεπιδημούντα στην πόλη μας Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σπάρτης κ. Ευστάθιο, ο οποίος και κατόπιν παρακλήσεως του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας ομίλησε καταλλήλως και παρέδωσε στους Πατέρες από την Ιερά Μητρόπολη Βεροίας τον Τίμιο Σταυρό για να επιστρέψει στην Ιερά Μονή Παναγίας Σουμελά.