Εκπρόσωποι και από τους τρεις συνδυασμούς που μετείχαν στις χθεσινές αρχαιρεσίες του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Νομού Τρικάλων, εκλέχθηκαν στη νέα 7μελή Διοίκηση.
Ωστόσο, στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο είναι εμφανής η αλλαγή των συσχετισμών, αφού η “Δημοκρατική Κίνηση Δημοτικών Υπαλλήλων” αναδείχθηκε πρώτη δύναμη λαμβάνοντας 250 ψήφους, έναντι 232 ψήφων της “Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης” η οποία απώλεσε τις μισές έδρες που κατείχε στην απερχόμενη Διοίκηση και επί χρόνια είχε τα ηνία αυτής.

Από τρεις έδρες κατέλαβαν τόσο η “Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία” όσο και η “Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση”, ενώ την έβδομη έδρα κέρδισε ο συνδυασμός “Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία”, η οποία έλαβε 131 ψήφους και ουσιαστικά αποτελεί ρυθμιστή στις όποιες μελλοντικές πλειοψηφικές αποφάσεις της νέα Διοίκησης.

Ανάλογη εικόνα κατέγραψαν ο εκλογές και στην ανάδειξη αντιπροσώπων στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ), με τη “Δημοκρατική Κίνηση Δημοτικών Υπαλλήλων” να λαμβάνει 196 ψήφους και 3 έδρες, την “Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση” 184 ψήφους και επίσης 3 έδρες και τη “Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία” 105 ψήφους και 1 έδρα.

Αξίζει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι το ποσοστό της αποχής στις εκλογές ξεπέρασε το 40%, αφού από τα 1.050 μέλη του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων δεν προσήλθαν στις κάλπες τα 438, ενώ η θητεία της νέας Διοίκησης είναι τριετής.

ert.gr