Ανάσταση 2 ταχυτήτων ή και 3, θα μπορούσε να πει κανείς αν υπολογίσει και τις χαρμόσυνες καμπάνες που "έσπασαν" την πρωτόγνωρη σιωπή του μεσονυχτίου της 2ας Μαίου 2021, σκορπίζοντας παντού το μήνυμα της ελπίδας και της αγάπης από την Ανάσταση του Θεανθρώπου. 

Και αυτό διότι, αν και η απόφαση της Διαρκούς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, όπως είχε γίνει γνωστή τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν, μιλούσε για την τελετή της Ανάστασης στις 9 το βράδυ, σχεδόν σε όλες τις εκκλησίες της πόλης των Τρικάλων το "Χριστός Ανέστη" ακούστηκε στις 9:30μ.μ.  

Μάταια περίμεναν οι πιστοί, που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τους ναούς, να ανάψουν τις λαμπάδες τους με το Άγιο Φως, ενώ δεν ήταν λίγα τα κινητά που άρχισαν να χτυπούν καθώς περνούσε η ώρα, με τους κατόχους τους να δέχονται ευχές από συγγενείς και φίλους που κατοικούν σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Εκεί, όπου προφανώς είχε γίνει η Ανάσταση. 

Επιπλέον, στην Αθήνα και συγκεκριμένα στον Μητροπολιτικό Ναό παρουσία επισήμων και χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, η Ανάσταση πραγματοποιήθηκε στις 9 το βράδυ.

Η Αναστάσιμη Ακολουθία μεταδόθηκε ζωντανά από την τηλεόραση, έτσι ώστε όποιος την παρακολούθησε από το σπίτι του στα Τρίκαλα άκουσε το "Χριστός Ανέστη", ανταλλάσσοντας ευχές με συγγενείς και φίλους, ενώ στην συνέχεια, ακούγοντας τις καμπάνες των ναών, μπορούσε να επαναλάβει την διαδικασία, σύμφωνα με την Ανάσταση της πόλης. 

Χαρακτηριστικό αυτής της πρωτόγνωρης "ασυμφωνίας", που επέβαλλε η πανδημία του κορωνοϊού, αποτελούν και τα βεγγαλικά που άλλοτε φώτιζαν τον ουρανό των Τρικάλων στις 10 το βράδυ, άλλοτε στις 11, με αποκορύφωμα τα πιο μεγάλα και δυνατά που ακούστηκαν στις 12 ακριβώς σε συνδυασμό με τις χαρμόσυνες καμπάνες των εκκλησιών από κάθε σημείο της πόλης, σύμφωνα με την χρηστή για τα εκκλησιαστικά και θεολογικά δεδομένα τέλεση της Ανάστασης του Ιησού Χριστού. 

Χριστός Ανέστη! 

Με την μεγάλη ευχή, του χρόνου το βράδυ της Ανάστασης να υπάρξουν μόνο μεγάλες αγκαλιές και πολλά φιλιά Αγάπης. 

Μ.Σ. trikalaenimerosi.gr