Κύμα συμπαράστασης εκδηλώνεται από αυτοδιοικητικούς και άλλους φορείς και ιδιώτες, για την συγκέντρωση διαφόρων ειδών πρώτης ανάγκης προς τους πληγέντες των φονικών πυρκαγιών στην ανατολική Αττική.
Σε προχθεσινή του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο, τηρώντας ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των αδικοχαμένων νεκρών, αποφάσισε ομόφωνα τη συγκέντρωση ειδών, καλώντας την τοπική κοινωνία να ανταποκριθεί, όπως έπραξε και σε άλλες περιπτώσεις στήριξης πληγέντων ή ευπαθών ομάδων πληθυσμού.

Χώρος συγκέντρωσης είναι το κτίριο της Ομάδας Εθελοντές Τρικάλων, επί της οδού Στρατηγού Σαράφη 44, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ, από σήμερα μέχρι και την Παρασκευή (τηλ. επικοινωνίας 2431073169).

Τα είδη που συγκεντρώνονται είναι τρόφιμα μακράς διάρκειας (μακαρόνια, ρύζι, κονσέρβες, ζάχαρη, αλάτι κ.α.), είδη προσωπικής υγιεινής (οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, στοματικό διάλυμα, σαμπουάν, αφρόλουτρα, σφουγγάρια, σαπούνια, πετσέτες προσώπου – σώματος, ξυραφάκια, αφρός ξυρίσματος, χτένες, χαρτιά υγείας, αποσμητικό roll on, ωτοκαθαριστικά), νερό στις υπάρχουσες διαφορετικές συσκευασίες αλλά και φάρμακα. Στον ίδιο χώρο θα γίνεται και η υποδοχή ειδών που θα συλλέξουν άλλοι φορείς, προκειμένου όλα μαζί να κατευθυνθούν σε όσους τα χρειάζονται, ενώ ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου μετέβη στη Ραφήνα για άμεση εικόνα και πληροφόρηση της όλης κατάστασης.

Την ίδια στιγμή, έκκληση να δώσουν αίμα για τους εγκαυματίες που νοσηλεύονται στα Νοσοκομεία Αττικής, απευθύνει η Διοίκηση του Νοσοκομείου Τρικάλων, μεταβαίνοντας στο Τμήμα Αιμοδοσίας  μέχρι και την Παρασκευή, από τις 8 το πρωί έως τις 2.30 το μεσημέρι και από τις 5 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ.

Τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, για την κάλυψη των έκτακτων αναγκών των πυρόπληκτων, ανακοίνωσε και ο Δήμος Φαρκαδόνας, στους χώρους των κοινοτικών γραφείων ή στο Δημαρχείο Φαρκαδόνας μέχρι και την Παρασκευή, κατά τις ώρες 8.30 π.μ. μέχρι 3 μ.μ. Προτιμώμενα είδη είναι εμφιαλωμένα νερά, χυμοί, τρόφιμα που δεν χρειάζονται ψυγείο (γάλα εβαπορέ, βρεφικά γάλατα σε σκόνη, φρυγανιές, κονσέρβες, κρουασάν κ.α.), είδη ατομικής υγιεινής (μωρομάντιλα, πάνες, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες κ.α.) αλλά και λοιπά είδη όπως πλαστικά ποτήρια, πιάτα, πιρούνια κ.λπ. Συγκέντρωση ειδών ξεκίνησε και ο Δήμος Καλαμπάκας, στο Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης, στην πλατεία Δημαρχείου, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ (τηλέφωνο επικοινωνίας 2432350245) και στο Κέντρο Κοινότητας (Ηπείρου και Πυθαγόρα) από τις 8 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι (τηλέφωνο επικοινωνίας 2432078661.

Προτεραιότητα δίνεται σε φάρμακα, αποστειρωμένες γάζες, επίδεσμοι, οξυζενέ, παυσίπονα, Βetadine, Fucidin, Tear Drops και άλλα, όπως και σε είδη προσωπικής υγιεινής, εμφιαλωμένο νερό, τρόφιμα μακράς διαρκείας και είδη ρουχισμού.

Πρωτοβουλία βοήθειας και από το Περιφερειακό Τμήμα Τρικάλων του Ερυθρού Σταυρού, συγκεντρώνοντας τρόφιμα μακράς διαρκείας (φρυγανιές, παξιμάδια, μπισκότα), φάρμακα, γάζες, φυσιολογικούς ορούς, αντιεγκαυματικές αλοιφές κ.λπ. καθώς και μωρομάντηλα και παιδικές πάνες, στα γραφεία του παραρτήματος (Αθανασίου Διάκου και Ερυθρού Σταυρού – τηλ. 2431027430), ενώ και η Ανοικτή Συνέλευση του Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Τρικάλων καλεί σε έμπρακτη στήριξη των πληγέντων από τις πυρκαγιές στην Αττική, με συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης, όπως πάνες, μωρομάντηλα, μπισκότα, παξιμάδια, κονσέρβες, και είδη προσωπικής υγιεινής, σήμερα, στην αρχή του πεζόδρομου της Ασκληπιού, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 9 το βράδυ.

ert.gr