Για την κατάσταση που επικρατεί στο πεδίο του κορωνοϊού στην Θεσσαλία και ειδικότερα στην Λάρισα και τα Τρίκαλα, μίλησε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, στην Ραδιοφωνική Λέσχη 97,6. 

Σχετικά με την εικόνα της καταγραφής των κρουσμάτων κορωνοϊού που παρουσιάζουν τα Τρίκαλα και κατά πόσο χρειάζεται η διενέργεια δωρεάν rapid test, όπως έχει γίνει ήδη δύο φορές στην Λάρισα, ο Κώστας Αγοραστός τόνισε τα εξής: 

"Τα  5000 rapid test που εξασφάλισε ο ΕΟΔΥ για την Θεσσαλία θα γίνονται όπου χρειαστεί. Αν κριθεί ότι χρειάζεται στα Τρίκαλα να βγουν σε τυχαία δειγματοληψία, θα γίνει.

Προς το παρόν στα Τρίκαλα δειγματοληψίες στο γενικό πληθυσμό δεν χρειάζονται,  είναι σε καλό επίπεδο και κάνει πολύ καλή δουλειά η κα. Νάτσινα, που το έχει πάρει προσωπικά το θέμα και το κάνει με αγάπη κι ενδιαφέρον. Ένα ακόμη καλό στοιχείο είναι ότι θα έρθουν άλλες 6 κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ στη Θεσσαλία, οι οποίες θα πηγαίνουν σε όποια θεσσαλική πόλη έχει ανάγκη για επιπλέον ιχνηλατήσεις και εκτιμώ ότι από βδομάδα πιάνουν και δουλειά".

Τέλος, σχετικά με την κακή εικόνα της Λάρισας που την οδήγησε στο κόκκινο επίπεδο ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας είπε πως, "δεν είναι πολλά τα θετικά κρούσματα στη Λάρισα, όσο μπορεί να ακούγεται ο αριθμός των 40-50 κρουσμάτων, γιατί είναι πλέον πολλά τα τεστ και οι ιχνηλατήσεις που γίνονται σε καθημερινή βάση. Είναι μεγάλος τώρα ο αριθμός των εξετάσεων και δίνει αυτόν τον αυξημένο αριθμό θετικών κρουσμάτων. Έχω την αγωνία για την κοινωνία και την οικονομία και θα δούμε αύριο- μεθαύριο αν έχει ξεκινήσει κάποια αναχαίτιση του κύματος για την Περιφερειακή Ενότητα της Λάρισας. Ένα τοπικό κλείσιμο θα σημαίνει απώλεια κάποιων δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ", ενώ για την αποφυγή του γενικού lockdown στην γειτονική πόλη δήπωσε πως, "από την πλευρά μου υπάρχει αυτή η πρόταση για ένα συνεχές ωράριο, γιατί υπάρχει κινητικότητα όταν είναι ανοιχτά τα καταστήματα, με το συνεχές ωράριο θα περιορίζουμε κάπως την κίνηση".