Εξακολοθούν να προκαλούν αντιδράσεις οι αλλαγές στο χάρτη των σχολών με αφορμή το σχέδιο που βρίσκεται σε εξέλιξη για το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Στις χθεσινές δηλώσεις του τρικαλινού βουλευτή Σάκη Παπαδόπουλου, περί πιθανής συναίνεσης της περιφέρειας στο νέο σχέδιο που προωθείται από την πλευρά του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, απάντησε σήμερα, σε συνέντευξή του, στη Λέσχη 97,6 ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός επιρρίποντας ευθύνες στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Χαρακτηριστικά ανέφερε τα εξής:
«Τον σχεδιασμό τον κάνει η κυβέρνηση εν απουσία της αυτοδιοίκησης, δεν μας ζητήθηκε ούτε η άποψη ούτε να συναντηθούμε. Ο κος. Παπαδόπουλος καλό θα είναι να μην επιρρίπτει αλλού τις ευθύνες, δεν ανοίξαμε εμείς το θέμα των σχολών, τις ευθύνες τις έχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Ίσα-ίσα, επειδή ο ίδιος έχει παροδική σφαιρική αμνησία, δεν θυμάται ότι εγώ είχα βγάλει ανακοίνωση να παραμείνει η ισόρροπη ανάπτυξη και να μην φύγει κανένα ΤΕΙ από τα Τρίκαλα. Είναι κυβερνητικό στέλεχος, δεν μπορεί να ρίχνει τις δικές του ευθύνες σε εμάς.
Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κος. Γαβρόγλου προτείνει αυτό το σχέδιο, και είναι ντροπή για τη χώρα κάθε έξι χρόνια να υπάρχουν δυο συνεχείς μεταρρυθμίσεις. Εμείς είχαμε δώσει μάχες για να μείνουν στα Τρίκαλα τότε οι σχολές. Και τώρα με δική μου εισήγηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο είπαμε να μην καταργηθεί καμιά σχολή, επομένως θεωρώ ότι όλα αυτά γίνονται εκ του πονηρού»
Όσο για την αναφορά που έκανε ο Σάκης Παπαδόπουλος στην ιδιότητα του Περιφερειάρχη ως πανεπιστημιακού, ο ίδιος απάντησε:
«Τι σχέση μπορεί να έχει που εγώ είμαι πανεπιστημιακός; Κι αυτός είναι γιατρός, φταίει που τα νοσοκομεία δεν λειτουργούν και δεν έχουν ούτε γάζες;
Καταλαβαίνω την αγωνία στην οποία βρίσκεται ο κος. Παπαδόπουλος, να είναι δηλαδή μακριά από τον ίδιο η ευθύνη, γιατί είναι αυτοί οι ίδιοι που οδήγησαν σε αυτό το σχέδιο. Δεν είναι η Περιφέρεια υπεύθυνη για την Παιδεία στη χώρα, δεν είναι εχθρός ο Αγοραστός ούτε ο Μιχαλάκης.
Για εμένα δεν είπε τίποτα ούτε η κα. Δριτσέλη, ούτε ο κος. Σιμορέλης. Προφανώς κάτι έχει πάθει ο κος. Παπαδόπουλος και βγαίνει και λέει ότι φταίει ο Αγοραστός.
Να πάρουν το σχέδιο πίσω, και ο κος. Παπαδόπουλος να βγει πρώτος με πανό και να πει ότι δεν το θέλει».