Το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στην Προσκοπική μας Εστία (Κυριακού 2 – πίσω από το 5ο Γυμνάσιο - Λύκειο Τρικάλων),  έγινε από τον εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου εκ Μετσόβου πρωτοπρεσβύτερο κ. Δημήτριο Κυρίτση, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά, ο Αγιασμός των λυκόπουλων, των προσκόπων, των ανιχνευτών, των βαθμοφόρων και των μελών της επιτροπής κοινωνικής συμπαράστασης του 3ου Συστήματος Προσκόπων Τρικάλων για την έναρξη της νέας Προσκοπικής χρονιάς, παρουσία γονέων και φίλων.
Ευχόμαστε σε όλα τα μέλη του 3ου Συστήματος καθώς και στις οικογένειές τους Υγεία – Ευημερία – Πρόοδο.
Μετά τον Αγιασμό και με την ευκαιρία της πρώτης επίσημης συγκέντρωσης έγινε από τον ‘Εφορο Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Εφορείας Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας κο Γιώργο Φώτη η απονομή του Προσκοπικού Μεταλλίου της Ευδόκιμης Υπηρεσίας στην Αρχηγό του 3ου Συστήματος κα Στεφανία Χιώτη, στην Αρχηγό της 1ης Αγέλης Λυκοπούλων του 3ου Συστήματος κα Ξηντάρα Χριστίνα και στην Αρχηγό της 2ης  Αγέλης Λυκοπούλων του 3ου Συστήματος κα Ασπα Τρίμπα.


Το Προσκοπικό Μετάλλιο της Ευδόκιμης Υπηρεσίας είναι μια από τις Τιμητικές Διακρίσεις Προσφοράς Υπηρεσιών του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και απονέμεται σε βαθμοφόρους (κατ’όπιν έγκρισης από το Διοικητικό Συμβούλιο του Σώματος) στους οποίους αναγνωρίστηκε η προσφορά, η καλή συμπεριφορά, η υπευθυνότητα, η συνέπεια και η εργατικότητα, καθώς και κάθε πράξη πέρα από το καλώς εννοούμενο καθήκον.
Στους παραπάνω βαθμοφόρους που προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους στα προσκοπικά τμήματα αλλά και στο κοινωνικό σύνολο ευχόμαστε Υγεία, Δύναμη και Κουράγιο ώστε να συνεχίσουν το έργο τους. 
3ο Σύστημα Προσκόπων Τρικάλων