Με 950.000 ευρώ  ο Δήμος Τρικκαίων συνεχίζει να προωθεί τη βελτίωση των δρόμων για τους αγρότες του Δήμου.

Με τη συνεργασία και τη συνδρομή του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστού, ο οποίος συμβάλλει σημαντικά σε έργα προς όφελος των αγροτών, εγκρίθηκε η μελέτη του Δήμου στην Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. της Περιφέρειας με τίτλο «Βελτίωση πρόσβασης σε αγροκτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις στο Δήμο Τρικκαίων».
Η πρόταση χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 (ΜΕΤΡΟ 4: Επενδύσεις σε υλικά στοιχεία του ενεργητικού», Υπομέτρο 3 : «Στήριξη για επενδύσεις σε υποδομές που συνδέονται με την ανάπτυξη, τον εκσυγχρονισμό ή την προσαρμογή της γεωργίας και της δασοκομίας», Δράση 4 : «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις).
Ουσιαστικά ο Δήμος Τρικκαίων ρίχνει άσφαλτο και τσιμέντο σε αγροτικούς δρόμους για να βελτιωθεί η προσβασιμότητα σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις.
Οι αναβαθμισμένοι οδοί θα εξυπηρετήσουν την απρόσκοπτη πρόσβαση στις καλλιέργειες και τις κτηνοτροφικές μονάδες των περιοχών του Δήμου Τρικκαίων, εξασφαλίζοντας την εύκολη και ασφαλή προσβασιμότητα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Η κυκλοφορία στις οδούς αποτελείται αποκλειστικά από αγροτικά οχήματα και οχήματα μεταφοράς γεωργικών και κτηνοτροφικών προϊόντων.
Συνολικά θα κατασκευαστούν 11.630 μέτρα αγροτικών οδών σε Ρίζωμα, Διπόταμο, Φωτάδα, Σπαθάδες, Πλάτανο, Αρδάνι, Πρόδρομο, Γοργογύρι. Τα έργα για τους αγρότες είναι συνεχιζόμενα με βάση τον προγραμματισμό ανά Δημοτική Ενότητα και περιοχές.
Οι εργασίες που προβλέπονται από τη μελέτη είναι η διαμόρφωση των οδών, η κατασκευή υπόβασης – βάσης και η ασφαλτόστρωση ή η τσιμεντόστρωσή τους.