Σύμφωνα με την ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης του Covid-19 στην Ελλάδα από τον ΕΟΔΥ, από τις 7 Αυγούστου που καταγράφεται το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στα Τρίκαλα μέχρι τις 11 Αυγούστου, ο αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 7.

Αριθμός που αντικατροπτίζει την αυξητική τάση της πανδημίας του κορωνοϊού, η οποία, δυστυχώς, αρχίζει να αγγίζει και τα Τρίκαλα. Και αυτό διότι από την περασμένη Παρασκευή σχεδόν σε καθημερινή βάση υπάρχει νέο κρούσμα στην περιοχή. 

Κι ενώ τις προηγούμενες ημέρες τα θετικά δείγματα προέρχονταν από το περιβάλλον του πρώτου κρούσματος, τώρα πια τα νέα που έχουν εντοπιστεί δεν φαίνεται να συνδέονται μεταξύ τους, σηματοδοτώντας την διασπορά του ιού στην κοινότητα. 

Ιατρικοί κύκλοι τονίζουν με έμφαση πως ο ιός είναι εδώ και τα επόμενα θετικά στον κορωνοϊό δείγματα που θα προκύψουν, πλέον, είναι αναμενόμενα.  

Η καταγραφή των κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ 

Το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στα Τρίκαλα έγινε γνωστό στις 6 Αυγούστου και αφορά σε μία γυναίκα 88 χρονών, η οποία νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας. 

Το κρούσμα καταγράφηκε στην έκθεση του ΕΟΔΥ την επόμενη ημέρα, 7 Αυγούστου, για να ακολουθήσει η καταγραφή ενός ακόμη την επόμενη ημέρα 8 Αυγούστου. 

Στις 9 Αυγούστου όπως και στις 10 Αυγούστου στην έκθεση αναφέρονται συνολικά 4 κρούσματα στα Τρίκαλα, ενώ σήμερα 11 Αυγούστου καταγράφεται ακόμη ένα κρούσμα, έτσι ώστε ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων να είναι 7.

Ο αριθμός αυτός άλλαξε το χρώμα του νομού Τρικάλων στον χάρτη του ΕΟΔΥ, που δείχνει αναλόγως της απόχρωσής του το άθροισμα των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και την κατηγορία στην οποία κατατάσσονται. 

Ωστόσο, καθώς πριν την έξαρση των κρουσμάτων των τελευταίων ημερών στα Τρίκαλα είχαν καταγραφεί 3 ακόμη, προσθέτοντας τα 7 νέα που έχουν προκύψει μέχρι σήμερα ο αριθμός τους συνολικά φτάνει στα 10.

Γεγονός που σημαίνει πως είναι θέμα χρόνου το χρώμα να γίνει πιο σκούρο, μετακινώντας τον νομό Τρικάλων στην υψηλότερη κλίμακα των 10-49 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων/100.000 πληθυσμού. 

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί πως τα Τρίκαλα παρά τα συνεχιζόμενα κρούσματα των τελευταίων ημερών παραμένουν χαμηλά στην κατάταξη των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων πανελλαδικά και ιδιαίτερα σε σχέση με τους υπόλοιπους νομούς της Θεσσαλίας. 

Τόσο ο νομός Λάρισας όσο και της Μαγνησίας καταγράφουν θλιβερά ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού και μάλιστα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Από την 1η έως τις 10 Αυγούστου η Λάρισα μετρά 60 κρούσματα και η Μαγνησία 25. 

trikalaenimerosi.gr