Λύση στο κτιριακό πρόβλημα του 5ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων δίνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας, καθώς το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Τρικκαίων για την υλοποίηση του έργου «κατασκευή επέκτασης διδακτηρίου 5ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων».
Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 1.594.800 ευρώ και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι».
Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός τόνισε τα εξής: «Σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους, τις υπηρεσίες μας και το Δήμο Τρικκαίων προχωράμε στην επίλυση της  κτιριακής υποδομής της σχολικής μονάδας του 5ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων.
Το έργο αυτό αποτελούσε αίτημα της μαθητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας, καθώς ο αριθμός των μαθητών ήταν συνεχώς αυξανόμενος και το υπάρχον κτήριο δεν εξυπηρετούσε τις ανάγκες στέγασης. Με διαγενεακές πολιτικές χτίζουμε τα σχολεία του αύριο και αναβαθμίζουμε τη δημόσια παιδεία».
Το έργο αφορά την κατασκευή της επέκτασης του διδακτηρίου του 5ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων. Το κτίριο θα κατασκευασθεί σε οικόπεδο εμβαδού 3.691,04 m2 που βρίσκεται εντός του οικοδομικού τετραγώνου που στεγάζεται σήμερα το 5ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων, ήτοι: ισόγειο λιθόκτιστο κτίριο συνολικής επιφάνειας 909,86 m2 και μικρό κυλικείο στην νοτιοανατολική γωνία του οικοπέδου.
Με την ενοποίηση των υπαρχόντων και των νέων κτιρίων προκύπτει ένα ολοκληρωμένο διδακτήριο σύμφωνα με το κτιριολογικό πρόγραμμα του διδακτηρίου, συνολικής επιφάνειας 1762,00 m2 και θα περιλαμβάνει 12 αίθουσες διδασκαλίας, 4 αίθουσες εργαστηρίων, βιβλιοθήκη, διοικητικούς χώρους, χώρους υγιεινής, αποθήκες, λεβητοστάσιο, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.