Ιδιαιτέρως αυξημένο είναι το ενδιαφέρον των Τρικαλινών εκπαιδευτικών για μόνιμο διορισμό στη δημόσια εκπαίδευση, ενώ καταγράφεται μεγάλη προσέλευση στη τοπική Διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του TV10.gr η διαδικασία κατάθεσης των δικαιολογητικών για μόνιμο διορισμό στη δημόσια εκπαίδευση ξεκίνησε από χθες και πραγματοποιείται από τις 8 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με τους αρμόδιους οι αιτήσεις ενδεχομένως  να ξεπεράσουν και τις 150 χιλιάδες, για τις  5.250 θέσεις  μονίμων εκπαιδευτικών, που ήδη έχουν προκηρυχθεί από το ΑΣΕΠ.

Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο ΑΣΕΠ, αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου, ακολουθώντας τις  απαραίτητες οδηγίες.

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία λήγει στις 6 Μαρτίου 2020, ημέρα Παρασκευή και ώρα 14:00.

Τα απαραίτητα, κατά περίπτωση, δικαιολογητικά με τα οποία αποδεικνύονται τα προσόντα, κριτήρια/ιδιότητες που επικαλούνται οι υποψήφιοι με την ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής τους, υποβάλλονται στις οικείες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, που θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου.

tv10.gr