Σε συνέχεια των παραστάσεων που δόθηκαν στην Αθήνα(Νοέμβριος ’15 – Ιανουάριος ’16), το έργο της Σοφίας Μαυραγάνη, «The Hero»,ξεκινάει την περιπέτειά του στις σκηνές της ελληνικής περιφέρειας. Πρώτη στάση του ταξιδιού του είναι η πόλη των Τρικάλων όπου η παράσταση θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 1 Απριλίου στο Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων. Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί ένα σεμινάριο κίνησης και αυτοσχεδιασμού με εισηγητές τη χορογράφο της παράστασης, Σοφία Μαυραγάνη και το χορευτή-αθλητή Νώντα Δαμόπουλο.
Για την παράσταση:
Το «The Hero» είναι μια σόλο παράσταση χορούμετον ταλαντούχοΝώντα Δαμόπουλο. Ο ήρωας της παράστασης, μας καλεί σε ένα σκηνικό ταξίδι και μας διηγείται την δική του αγωνία, με σκωπτική και παιγνιώδη διάθεση.
Είναι οι ήρωες αποτέλεσμα ευφάντασης μυθοπλασίας ή αντανάκλαση της κοινωνίας από την οποία κατασκευάστηκαν; Η χορογράφος μελετά περιπτώσεις από το μυθολογικό ήρωα έως τον σούπερ-ήρωα φλερτάροντας με την προκλητική γοητεία της ίδιας της έννοιας του ηρωισμού. Στο «The Hero»συνθέτει ένα υβριδικό και πολυμορφικό ήρωα ο οποίος έρχεται να μας εξηγήσει το ανεξήγητο.
Η Σοφία Μαυραγάνη δημιουργεί παραστάσεις με όρους παιχνιδιού, δίνοντας έμφαση στο χιούμορ. Αυτό που ερευνά με τα έργα της είναι η ίδια η ταυτότητα του παραστατικού δρώμενου. Πειραματίζεται με τα συστατικά και τα όρια του, αλλοιώνοντας τις συνθήκες που το ορίζουν και εισάγοντας στοιχεία απρόβλεπτα και μεταβλητά.
Την πρωτότυπη μουσική της παράστασης υπογράφει ο Αντώνης Π. (Αντώνης Παλάσκας), ευρύτερα γνωστός ως ιδρυτικό μέλος των STEREONOVA, οι φωτισμοί είναι του Βασίλη Κλωτσοτήρα και το κοστούμι του Παύλου Θανόπουλου.
Συντελεστές:
Ιδέα - Δημιουργία: Σοφία Μαυραγάνη
Μουσική Σύνθεση: Αντώνης Παλάσκας
Σύμβουλος Δραματουργίας: Μιράντα Μανασιάδη
Κοστούμια - Σκηνικός Χώρος: Παύλος Θανόπουλος
Φωτισμοί: Bασίλης Κλωτσοτήρας
Ερμηνεία – Συν-δημιουργία: Νώντας Δαμόπουλος
Βοηθός χορογράφου: Δρόσος Σκώτης
Προετοιμασία ερμηνευτή: Melina Seldes
Επιστημονικός συνεργάτης: Αγνή Παπαδοπούλου
Φωτογραφίες: Δέσποινα Σπύρου
Γραφιστικά:ΔημήτρηςΠολίτης
Επικοινωνία: Γιώργος Κατσώνης
Παραγωγή: FINGERSIX
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:
Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων
http://trikalacity.gr/
Ημερομηνία & Ώρα:1 Απριλίου στις 21.00
Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 10 ευρώ / Μειωμένο 7 ευρώ.
Διάρκεια: 50 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)