Στην Αθήνα, στο Θέατρο Καλλιρρόης, θα παρουσιάζεται από τις 25 Οκτωβρίου (κάθε Δευτέρα και Τρίτη και για 16 παραστάσεις) το θεατρικό έργο «Πατατάκι μέσα στη ζάχαρη» που σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί ο συμπολίτης σκηνοθέτης και ηθοποιός Βασίλης Νανάκης.

Πρόκειται για έναν καλλιτέχνη από τον χώρο του θεάτρου που ενώ έχει επιστρέψει συνειδητά στον τόπο καταγωγής του, υπογράφει σειρά ποιοτικών παραστάσεων που ξεπερνούν τα σύνορα του νομού μας και φτάνουν μέχρι το Θεσσαλικό Θέατρο στη Λάρισα, την Θεσσαλονίκη και την Αθήνα. 

Το «Πατατάκι μέσα στη ζάχαρη» του Άλαν Μπέννετ, είναι ένας από τους τέσσερις μονολόγους που περιλαμβάνονται στο βιβλίο του Άγγλου δημιουργού (θεατρικού συγγραφέα, σεναριογράφου, ηθοποιού) των Talking heads. Γράφτηκε και ηχογραφήθηκε για την τηλεόραση του BBC το 1987 και από τότε έχει παιχτεί στο εξωτερικό αρκετές φορές ενώ στην Ελλάδα ανεβαίνει για τρίτη φορά. 

 Ο Γκράχαμ, ένας Άγγλος εργένης πενηντάρης, ζει μια ιδιαίτερη, αλλά ήσυχη και κατά τους τύπους ζωή, προσκολλημένος ακόμη στη μητέρα του. Αυτή την οικογενειακή γαλήνη, έρχεται να διαταράξει μια απρόσμενη συνάντηση της μητέρας με ένα παλιό της φλερτ που αναζωπυρώνεται και φτάνει στα πρόθυρα του γάμου. Οι εξελίξεις αυτές απειλούν τη ζωή και τον εύθραυστο ψυχισμό του Γκράχαμ, ιδιαιτέρως μπροστά στην προοπτική να εξαναγκαστεί να μετακομίσει ώστε να ζήσει εκεί η μητέρα με το νέο της σύζυγο στο σπίτι του. Για καλή του τύχη, η μοίρα αποφασίζει να τον σώσει ώστε να συνεχίσει τη φυσιολογική αν και νοσηρή ζωή του, υπό την γλυκιά “τυραννία” της μητέρας του.

 

Συντελεστές

Συγγραφέας: Άλαν Μπένετ

Σκηνοθεσία /Φωτισμοί: Βασίλης Νανάκης

Πρωτότυπη μουσική /Μουσικός επί σκηνής: Μικές Σακελλίου

Σκηνικά - Κοστούμια: Χρήστος Καραμέρος  

Ερμηνεύει ο Βασίλης Νανάκης 

Σόλο κλαρινέτο Μικές Σακελλίου

Θέατρο Καλλιρρόης, Καλλιρρόης 10, τηλ. 6942 097395

Παραστάσεις: Δευτέρα & Τρίτη

25, 26/10, 1, 2, 8, 9, 15, 16, 22, 23, 29, 30 /11, 6, 7, 13, 14/12

Ώρα έναρξης: 21:30                                        

Διάρκεια: 1.10’

Πρεμιέρα Δευτέρα 25 Οκτωβρίου στις 21:30!

Κλείστε τα εισιτήριά σας έγκαιρα εδώ:

https://www.ticketservices.gr/event/patataki-mesa-sti-zaxari-theatro-tis-odou-kallirrois/?fbclid=IwAR1Lt7kpzcSAKBhGCy0_qx-kjCzXs_TTikAp264rmJmzWGpq8dRl9j-C-As

*Το έργο θα παρουσιαστεί και στα Τρίκαλα στις 28, 29 και 30 Δεκεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων.