Νέος κύκλος παραστάσεων περιοδείας του Δημοτικού μας Θεάτρου θα πραγματοποιηθεί στις γειτονίες της πόλης μας με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, προσφέροντας μοναδικές στιγμές θεατρικής απόλαυσης και κοινωνικής συνεύρεσης των ανθρώπων στην σκιά του καλοκαιρινού φεγγαριού. Προηγήθηκαν παρατάσεις στα  Περιφερειακά διαμερίσματα του Δήμου Τρικκαίων.
Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
•    Την Δευτέρα 29/8 στην Αγ. Μονή,  Αύλειος χώρος 6ου Λυκείου. Ώρα 21.30. (Με την  συνδρομή του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγ. Μονής και του 6ου Λυκείου).
•    Την Τετάρτη 30/8 στο Βαρούσι, Αύλειος χώρος 4ου Δημοτικού. Ώρα 21.30. (Με την  συνδρομή του Πολιτιστικού Συλλόγου «Το Βαρούσι»).
•    Την Πέμπτη 31/8 στο Μουσείο Τσιτσάνη. Ώρα 21.30. (Με την  συνδρομή Κέντρου Έρευνας- Μουσείο Τσιτσάνη).
Είναι μια παράσταση βασισμένη στο έργο του Δημήτρη Ποταμίτη Ιστορίες του παππού Αριστοφάνη. Πρόκειται για μια σύνθεση των κωμωδιών του Αριστοφάνη Ειρήνη, Αχαρνής, και Πλούτος. Παράλληλα, μέσα από την σκηνοθετική πρόταση, γίνεται μια αναφορά στην πορεία της κωμωδίας και της κωμικής έκφρασης στο πέρασμα των εποχών: από την αρχαία κωμωδία με την έντονη εκφραστικότητα, την κυριαρχία του λόγου και τη χρήση της μάσκας, περνάμε στο θέατρο χαρακτήρων στην Comedia dell arte, στον θέατρο Σκιών και το ελληνικό Καραγκιόζη, και τέλος στο σωματικό θέατρο και στο μπουρλέσκ με το πέρασμα στον ασπρόμαυρο βουβό κινηματογράφο.
Για την περιοδεία επιλέχθηκαν είτε θεατρικοί χώροι, είτε χώροι με ιδιαίτερο φυσικό κάλος και ομορφιά. Μια σημαντική περιοδεία από την Επαγγελματική Σκηνή, που δίνει παραστάσεις ακόμη και σε μη θεατρικούς χώρους και παρόλες τις δυσκολίες αφήνει άριστες εντυπώσεις στους θεατές. Οι παραστάσεις διοργανώνονται από το Δήμο Τρικκαίων.
Το έργο παρουσιάστηκε μέχρι τώρα στα εξής δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Τρικκαίων: στις 27/ 6 στα Μεγάλα Καλύβια, στις 28/6 στο Μεγαλοχώρι,  στις 30/6 στο Αρδάνι στις 3/7 στο Ρίζωμα στις 4/7 στον Παλαιόπυργος στις 5/7 στο Διαλεκτό στις 6/7 στο Δασάκι Παναγίας (Βαλτινό), στις 10/7 στον Πρόδρομο, στις 11/7 στο Πρίνος, στις 12/7 στο Ξυλοπάροικο και την Πέμπτη 13/7 στην Λίμνη Γκιτζή (Κεφαλόβρυσο).
Οι συντελεστές της παράστασης:
Σκηνοθεσία: Στέφανος Νταλάσης,  Επιμ. κίνησης-βοηθός σκηνοθέτις: Πατρίτσια Λάζου,  Ενδυματολογία: Εβελίνα Δασκαλοπούλου, Κινηματογράφηση-προβολές: Γιάννης Φλούλης, Οργάνωση παραγωγής: Βικτωρία Καραμούζη,
Ηθοποιοί:
Παναγιώτης  Ζαχαρόπουλος, Βίκυ Ιακωβάκη, Γωγώ Κατσιανάκου,
Κώστας  Μπουραζάνας, Φανή Σπανού, Σια Φαράκη.