Με κέφι, χαμόγελο, «ζεστή» ατμόσφαιρα, ξεκίνησε η φετινή κινηματογραφική χρονιά. Το πάρτι έναρξης της Κινηματογραφικής Λέσχης Τρικάλων συγκέντρωσε και φέτος τους σινεφίλ της πόλης, που κατέκλυσαν το φιλόξενο και άκρως εξυπηρετικό The Love Shake. Παλιοί και νέοι φίλοι και μέλη της Λέσχης, πήραν στα χέρια τους το πρόγραμμα των προβολών της περιόδου 2016 – 2017 ενώ παραλλήλως σε οθόνη προβάλλονταν τα τρέιλερ των ταινιών.
Στην πρώτη συνάντηση της νέας σεζόν έγινε και η ανανέωση των καρτών και οι εγγραφές για τη φετινή χρονιά, χωρίς να αυξηθούν – ούτε φέτος – οι τιμές: 20 ευρώ για όλες τις ταινίες, συν 2 ευρώ για την κάθε ταινία, για ένα σύνολο 22 προβολών.
Φέτος, το πρόγραμμα περιέχει μια πανελλήνια πρεμιέρα (την ερχόμενη Δευτέρα), από τον συντοπίτη Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου, πλήθος ταινιών και αφιερωμάτων, με έμφαση σε πτυχές του ευρωπαϊκού κινηματογράφου, με διαφορετικά είδη κινηματογραφικής σπουδής, αλλά και με – δυσεύρετες στις μέρες μας – κωμωδίες.
Ραντεβού την ερχόμενη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016, στην πρώτη προβολή, με το ελληνικό ντοκιμαντέρ «Σιωπηλός Μάρτυρας» για τις φυλακές Τρικάλων.