Την κινηματογραφική μεταφορά της «Αγριοπάπιας» του Ερρίκου Ιψεν επέλεξε η Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων για να καλωσορίσει τη νέα κινηματογραφική χρονιά. Ένα έργο γραμμένο το 1885 μεταφέρεται στην Αυστραλία του 2015, με διάσημο καστ, έντονη ευαισθησία και θεατρική ματιά στην ταινία, δημιουργούν ένα μείγμα κινηματογράφου και θεάτρου με έξοχη μουσική και εκπληκτική πρωταγωνίστρια.
ΥΠΟΘΕΣΗ
Η υπόθεση της ταινίας εκτυλίσσεται στη σύγχρονη Αυστραλία. Ο Κρίστιαν (Πολ Σνάιντερ) επιστρέφει στην πατρίδα του προκειμένου να παρευρεθεί στον γάμο του πατέρα του (Τζέφρι Ρας), τον οποίο κατηγορεί για τον θάνατο της μητέρας του. Συναντά πάλι τον παλιό του φίλο Όλιβερ (Γιούεν Λέσλι), ο οποίος ζει ευτυχισμένος με τον πατέρα του (Σαμ Νιλ), τη σύζυγό του (Μιράντα Όττο) και την κόρη του (Οντέσα Γιάνγκ). Η άφιξη του Κρίστιαν θα φέρει στο φως παλιά μυστικά και θα ταράξει τις ισορροπίες της οικογένειας.
ΚΡΙΤΙΚΗ
Δεν είναι μόνο το εξαιρετικό καστ που  κάνει την ταινία του Σάιμον Στόουν ενδιαφέρουσα. Είναι και ο ευαίσθητος τρόπος με τον οποίο σκηνοθετεί τα πρόσωπα, τη φύση -ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στο μοντάζ της Βερόνικα Τζένετ. Είναι και ο τρόπος με τον οποίο αναδεικνύει την ουσία του κλασικού, το στοιχείο που το κάνει διαχρονικό. 
Ο Στόουν φτάνει στην «καρδιά» του κειμένου του Ίψεν για να μιλήσει για ένα κλειστό κοινωνικό σύστημα (είτε πρόκειται για την οικογένεια, είτε για την μικρή κωμόπολη που πλήττεται από την ανεργία, στην οποία κινούνται οι ήρωες της Κόρης). Δεν παινεύεται ότι αφηγείται κάτι παραπάνω από το συνηθισμένο («Όλοι έχουν μια ιστορία σαν αυτή Όλιβερ, είναι τόσο παλιά όσο οι λόφοι γύρω μας» λέει κάποια στιγμή ο πατέρας – Σαμ Νιλ στον γιο του). Είναι, όμως, το συνηθισμένο που παρουσιάζεται με τρόπο πρωτότυπο.
 Tips
-    «Αν στερήσεις από τον μέσο άνθρωπο τη ψευδαίσθηση που έχει για τη ζωή του, τότε του έχεις στερήσει ταυτόχρονα την ίδια του την ευτυχία.» - Ερρίκος Ίψεν, Η Αγριόπαπια
-    Το εξαιρετικό καστ της ταινίας απαρτίζουν, ο βραβευμένος με Όσκαρ Αυστραλός ηθοποιός Τζέφρι Ρας (Shine - 1996), ο υποψήφιος για τρεις Χρυσές Σφαιρές ηθοποιός από τη Νέα Ζηλανδία, Σαμ Νιλ (Reilly: Ace of Spies - 1983, One Against the Wind - 1991, Merlin - 1998) και η ταλαντούχα Μιράντα Ότο - επίσης γεννημένη στην Αυστραλία - γνωστή κυρίως από τη συμμετοχή της στην τριλογία του Πίτερ Τζάκσον, «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών».
ΒΡΑΒΕΙΑ
Α’ Γυναικείου Ρόλου (Odessa Young)
Β’ Γυναικείου Ρόλου (Miranda Otto)
Καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου
από την Ακαδημία Κινηματογράφου της Αυστραλίας.
Info
Η Κόρη / The Daughter
Σκηνοθεσία: Σάιμον Στόουν / Simon Stone
Σενάριο: Simon Stone (screenplay), Henrik Ibsen (play)
Πρωταγωνιστούν: Τζέφρι Ρας, Μιράντα Ότο, Οντέσα Γιανγκ, Σαμ Νιλ, Ίγιουεν Λέσλ
Είδος: Δράμα
Έτος: 2015
Χώρα: Αυστραλία
Γλώσσα: Αγγλικά
Διάρκεια: 96 λεπτά
ΠΟΥ, ΠΟΤΕ, ΠΟΣΟ
Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017, στον δημοτικό κινηματογράφο, μύλος Ματσόπουλου.
Ωρα έναρξης 21.45
Εισιτήρια: Κάρτα μέλους 20 ευρώ (10 ευρώ για άνεργους/φοιτητές) συν 2 ευρώ ανά ταινία. Μη μέλη 5 ευρώ.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Λόγω μεγάλης προσέλευσης για συνδρομές, παρακαλείσθε να προσέλθετε νωρίτερα, προκειμένου να μη δημιουργηθούν καθυστέρηση και συνωστισμός.